kauwgom.

Deze zondag een uitvinding die ik op de website van Di Mario tegen kwam op 8 januari.
Dat Walter Diemer Uitvinder van de kauwgom was in 1928.
Het is 1926 als Walter Diemer als accountant aan de slag gaat bij Fleer Company, een Amerikaans snoepfabriekje.
Bij toeval ontdekt Diemer de formule voor bubblegum.
Diemer patenteert zijn uitvinding echter niet uit angst zijn geheime formule prijs te
moeten geven.
De jonge accountant ziet daarom geen cent van de opbrengst.
Maar is hij de eerste man achter kauwgom?
Nee, in de archieven van de patenten gaat deze uitvinding nog heel wat jaren terug.


Dit was het leuke van kauwgom.

Een uitvinding van Walter Diemer William F. Semple, Mount Veron ohio, Amerika.
Onder US – Octrooi 0.098.304.
De uitvinding werd gepatenteerd op 28 december 1869.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com


Bazooka Bubble Gum.

14 gedachten over “kauwgom.

 1. Matroos Beek

  Deze roze kauwgom waar we grote bellen konden van blazen vond ik heerlijk. En leuk om te doen. Voor kinderen dan. De smaak was er echter onmiddellijk uit. Zo ook uit de kauwgom van tegenwoordig. Kauwgom is me direct beu. Ook het zien kauwen van anderen irriteert me.

 2. Wim

  Tja, kauwgom, wie heeft dat niet gehad vroeger, of vandaag de dag nog steeds. Ik zeer weinig, als we het al hadden op school moesteen we het uitspugen en een vrije middag nakomen, tucht, en dat om kauwgom. Hoe dan ook, ik heb er altijd last mee, en vind het ook niet echt lekker en het kost me mijn vullingen, maar daar hebben of hadden meer last van las ik hier al. Maar het verhaal erachter is wel bijzonder leuk, bedankt Hans !

 3. mizzD

  Ik ben er, de enkele keer dat ik eens kauwgum kauw, altijd snel klaar mee en als je het dan nergens kwijt kunt.. daar heb ik een hekel aan. Op de grond spugen doe ik niet.. heb eens gelezen wat het de gemeenschap kost om dat op te ruimen.. poeh! Daar kunnen leukere dingen van gedaan worden denk ik!
  Ik heb om die reden liever een pepermuntje.. dat gaat gewoon óp! 🙂

 4. rebbeltje

  Zie het ook niet graag dat constante kauwen…
  En smaakt niet eens ook.
  Ja de eerste 2 seconden…
  Vroeger wel geoefend met bellen blazen…maar lekker vond ik ze nooit.
  Groetjes

 5. Skyblog

  Deze kauwgom kennen wij. Moet altijd zo hard Kouwen. Dan grote bellen maken. Echt heel lang geleden. Muziek is geweldig om weer eens te luisteren. Toen was deze kauwgom er in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *