Luchtverfrisser.

In de zondagse aflevering over uitvindingen, presenteer ik een luchtverfrisser.
Niet schoon maar fris als het je luchtverfrisser niet is.
Er zijn tegenwoordig heel wat uitvoeringen, die automatisch of handmatig werken.
De eerste luchtverfrissers hadden een mechanische aandrijving.
Met twee cilinders en een afgifteklep.


De digitale luchtverfrisser.

Een uitvinding van Dalbro R. Nixon Jr. (Chesapeake, VA), David J. Mcilhenny, (Suffolk, VA),
Marvin L. Harrell (Portsmouth, VA).
Onder US – Octrooi 3.677.441.
De uitvinding werd gepatenteerd op 18 juli 1972.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com


Zelf een natuurlijke luchtverfrisser maken.

21 gedachten over “Luchtverfrisser.

  1. Nicole Orriëns

    Ik ben onder de indruk van die ‘bouwtekening’ zeg. Je moet er maar opkomen. Ik vind het knap. De fijnst luchtverfrisser vind ik alle ramen open : )

  2. willy duvel

    Voor en tegenstanders Hans Blijkbaar was het gas er in niet zo’n goede zaak . Maar er is zo veel waar men iets kan op aanmerken he zelf gebruiken we dit niet zetten ramen en deuren regelmatig open !

  3. Wim

    Dit zijn van die uitvinden die iedereen wel kent, OF je hebt er een hekel aan, OF je zweert erbij. Ach, het is een handige en goede uitvinding, die ook hier ten huize zijn diensten bewijst. Al sis het dan niet zo’n digitale, maar en hele simpele die echter zijn werk goed doet !

  4. Matroos Beek

    Ik hou wel van frisse lucht. Graag buitenlucht en geen chemische geurtjes.
    Op het werk wordt er automatisch geventileerd en kunnen we geen ramen meer openen. Wat een ellende… altijd wat met dat systeem: tocht, nare geuren, stof, te warm, te koud… Het werkt voor geen meter.

  5. Villasappho

    Ik kan zo niet tegen al die maskerende luchtjes! Ze hangen wel eens bij bedrijven als je ernaast staat schrik je je een ongeluk! Of je stinkt meteen naar dat vieze spul.

  6. Tine de Jong

    Hier altijd de ramen op een kier met zo een speciale sluiter en in toilet zit ook klein raam en dus is de lucht hier altijd fris en daarbij ook aangenaam. Die luchtverfrissers is gewoon zonde van het geld. Wel heb je een boeiend logje geschreven.

  7. rebbeltje

    Hou niet van die luchtverfrissers…zou liever een luchtververser hebben af en toe…dus regelmatig ramen en deuren open werkt voor mij beter. 🙂
    Zo nu de radio beluisteren…dank daarvoor
    Groetjes

  8. klaproos

    ik ken iemand di e heeft zo’n ding als je de toilet instapt..kssst kssst zegt het dan, en ik denk … ze willen me weg hebben 🙂

  9. mizzD

    Goed je huis luchten, zoals Lies e.a. ook al schrijven is toch veel beter dan al die sprays? en die maskeren eigenlijk alleen de vieze luchtjes maar met een andere lucht eroverheen, wat vaak ook maar stinkt!

  10. Bertie

    In de kelder, op de toiletten en op de douche heb ik van die ovaaltjes staan. Ze kosten zowat niets en neutraliseren alle geuren.
    Maar een open raam is natuurlijk frisser.

  11. Kliefje

    Ik ben geen fan van zulke spuitende dingen, kan er niet zo goed tegen chemische troep in te ademen.

  12. ZON-nebloem

    ik hou ook niet van die chemische geuren, zeker niet in kleine ruimtes
    Bij mij werkt dat op mijn keel…..
    ✫ ✫ ✫.Een @->- voor jou.

  13. John

    Ik kan er niet tegen. Ik moet gelijk aan mijn inhaler hangen als ergens veel gebruik wordt gemaakt van deze parfums. Ik zie dat ik niet de enige ben aan de reactie van Skyblog.

    1. mizzD

      Nee hoor je bent de enige niet.. Ik heb dan wel geen inhaler, maar word echt kotsmisselijk van een zware parfumlucht. En vind het echt gek, dat in sommige restaurants honden geweigerd worden, omdat er mensen allergisch voor zijn, maar dames met zware parfum worden nergens geweigerd..! En dat terwijl je neus heel belangrijk is om van je eten te kunnen genieten.. en dan zit er zo’n parfumerie aan de tafel naast je.. ze zouden dat écht moeten verbieden in restaurants en andere openbare ruimtes vind ik.. is toch net zoiets als roken?

  14. Skyblog

    Luchtverfrisser ziet deze ding goed uit. Makkelijk dat steeds automatisch is. Wij hebben gewoon pot met frisser er staan in de wc. Ik kan niet zo goed tegen parfum. Ik ken het filmpje. Ik heb dit wel eens eerder gezien. Zo kan het ook. Maar vaak komen fruitvliegjes erop af. Dit is ook niet gunstig. Wel leuke tips.

Reacties zijn gesloten.