Digipass.

In de zondagse aflevering over uitvindingen, presenteer ik de digipass.
De digipass is een apparaatje waarmee je veilig kunt internetbankieren.
Je krijgt een digipass bij een betaalrekening van je bank.
De (digipass) is een apparaatje waarmee je inlogt bij je bank via het serienummer, pincode en een veiligheidscode (token).
De meeste mensen maken gebruik van internetbankieren,
dus de digipass is geen onbekend product.


Een aantal type.

Een uitvinding van William P. Cargile, Half Moon Bay, Calafornia, Amerika.
Onder US – Octrooi 4.599.489 en 4.609.777.
De uitvinding werd gepatenteerd op 08 juli1986 en op 02 september 1986.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com
Op deze website het tweede patent: freepatentsonline.com


Man Bijt Hond – Digipass.

19 gedachten over “Digipass.

  1. Mirjam Kakelbont

    De digipass vind ik deksels handig en ik maak er regelmatig gebruik van. Sinds kort heb ik de app ook op mijn telefoon. Ik las dat dat betrouwbaarder is dan via de laptop. Die laatste vind ik wel het gemakkelijkst…
    Lieve groet ♥

  2. Wim

    Een prachtige uitvinding, die we bijna dagelijks gebruiken. Bijna warerdicht en veilig systeem, mits je je gegevens niet uit handen geeft aan gasten via fishingmails. Maar ja, dat is met alles natuurlijk, uitkijken is het devies.

  3. rebbeltje

    Nee we halen het zelf uit de muur…al vonden we de treklaadjes met snacks maar niks hihi
    Groetjes en geniet de zondag

  4. mizzD

    Pas sinds kort eentje in huis van ING.. omdat ze gingen stoppen met de tancodes. Wat ik erg belachelijk vind want waarom zou je een goed waterdicht systeem veranderen? Ze willen je natuurlijk allemaal aan de app hebben, maar ik heb geen smartphone, dus dat is voorlopig voor mij geen optie. Dus moet ik aan de scanner.. heb ‘m nog niet geactiveerd.. klinkt allemaal erg ingewikkeld.. en de tancodes doen het nu nog, dus ik zie de noodzaak niet. 😉

  5. Peter

    Ik heb een ING scanner die zomaar opeens dienst weigerde met nwe batterijtjes. Dus op naar de ING maar die kunnen mij niet helpen!! U ‘moet’ uw 06 nummer geven om codes naartoe te sturen. Ja maar ik heb géén sms ding!! Tja meneer dan kunnen wij niets voor u doen. Nou beste ING stuurt u mij dan een nieuwe scanner? Nee meneer, die bestaan niet meer. Dus ik …: #$%^&*@#* en meer van dat soort schuttingtaal. Leve de vooruitgang.
    Maar verder gaat het wel goed met mij. (denk ik)

  6. Suske

    Ik gebruik dit toestel bij online bestellingen. Best handig ook om in te loggen op de website van de bank.

  7. John

    Bij de ING heb ik er nooit een gehad, en nu is mijn telefoon mijn veiligheid voor het bankieren online. Ik doe overigens al mijn bankzaken via mijn telefoon.

  8. Skyblog

    Nogal wat zoveel verschillende pincode ding zeg. Wij hebben maar 1 hoor. Filmpje is best grappig om te zien. De mensen trappen wel in. Fijne dag.

  9. Leidse Glibber

    Ik heb zo’n ding nooit gehad want betaalde toen nog niet digitaal. Maar bestaan ze eigenlijk nog steeds nu iedereen met zijn app betaald.

Reacties zijn gesloten.