Ionisator.

Deze zondag een nuttige uitvinding, de Ionisator.
Schone lucht is voor iedereen goed.
De Ionisator zorgt dat de lucht wordt gereinigd.
Waar een stofzuiger of luchtfilter de allerkleinste stofdeeltjes doorlaat, werkt dit apparaat op alle deeltjes, hoe klein ook.
Dus ook bacteriën zullen neerslaan.
In theorie maken negatieve ionen zuurstofopname door het lichaam makkelijker en zorgen ze ervoor dat er minder histamine (een lichaamseigen stof die een rol speelt binnen het afweersysteem en o.a. hoest kan veroorzaken) vrijkomt in de luchtwegen.
Zie ook het logje over de luchtreiniger.


Ionisator.

Een uitvinding van George F Landgraf, Pennsylvania, Amerika.
Onder US – Octrooi 2.585.138A.
De uitvinding werd gepatenteerd op 12 februari 1952.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: patents.google.com


Lucht ionisator: zin of onzin?

13 gedachten over “Ionisator.

 1. די מריו

  Ik had hem ook, maar nu niet meer.. in dit huis kan het raam in de slaapkamer veel verder open.

  Love As always
  Di Mario

 2. Skyblog

  Wij doe het deur open. Maar deze ding kan heel handig zijn. Het ruikt dan frisser erdoor. Heel makkelijk. Ik hoop dat ding werken. Afwachten dan maar! Fijne zonnige dag verder.

 3. Tine de Jong

  Het is altijd fris in huis dus heb ik niet zo een ding nodig en het trekt ook vuil aan dus zo een Ionisator lijkt me dan niet erg praktisch. Ze prijzen zoveel zaken aan maar werkt soms van geen meter.

 4. mizzD

  Ken het niet en heb het ook niet zo nodig denk ik, heb geen last van m’n longen. Maar als het echt werkt zal er nu wel een run op komen (of dat is er al), nu iedereen bang is voor de aerosolen van de corona hè.
  Ik was van de week in weer eens een andere supermarkt en daar hadden ze een splinternieuw apparaat om je karretje te reinigen voor je naar binnen ging.. je zette ‘m erin en door ultraviolet licht of zo, werd het van top tot teen gereinigd.. tot aan je tassen, die je er aan mocht laten hangen, aan toe. Die hadden er flink in geïnvesteerd en ik neem m’n petje daarvoor af.

 5. Sjoerd

  Nat stoffen heeft een beter effect volgens mij. Sinds ik mijn bureau twee maal daags met een antibacterieel reinigingsdoekje doe heb ik veel minder last van mijn allergieën. Het blijft ook veel langer stofvrij.

 6. Bertie

  Wie en wat moet je geloven, ik weet het niet. Men probeert overal een slaatje uit te slaan.

 7. Suske

  Je kan maar nooit genoeg zuivere lucht hebben. Hopelijk doet dit toestel wat ze beloven wat het moet doen.

 8. Morgaine

  Ja… en toen, zit het te lezen op wikipedia, ooit dacht ik, wel handig zo’n ding misschien voor in huis… maar nu lees ik over ozon uitstoot, dat je alsnog met een vochtige doek het stof zelf moet verwijderen… kortom.. extra werk… dan maar direct met vochtige doek veel stoffen in huis 😉 Iets wat ik straks zeker denk ik even ga doen, na al het slijpen van beton hier in huis, hahaha

  X

Reacties zijn gesloten.