Wasmachine.

Deze zondag een uitvinding die ik ook op de website van Di Mario tegen kwam op 26 oktober.
Niet een uitvinding met veel humor, maar wel een waar je gelukkiger van kan worden.
Een uitvinding van H.E. Smit.
Hij bedacht de roterende wasmachine.
Deze wasmachine was de basis voor de huidige roterende wasmachines.
Nou ik ben wel blij met mijn wasmachine, altijd schoon en fris.
En ik ben vast niet de enige die gelukkig is met zijn wasmachine.
Niet meer vroeg opstaan om de was weg te werken, gewoon even op het knopje drukken op elk moment van de dag.


Zie mijn moeder nog staan in alle vroegte op de maandagmorgen.

Een uitvinding van H.E. Smit, Philadelphia, Pennsylvania.
Onder US – Octrooi 27.391A.
De uitvinding werd gepatenteerd op 6 maart 1860.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: patents.google.com


Buurman en Buurman De Wasmachine

24 gedachten over “Wasmachine.

 1. Mathijs

  Mijn moeder is ook heel blij met haar wasmachine. Al die vuile kleren van mij weet ze anders niet meer schoon te krijgen. Met lassen en slijpen zie ik altijd zo zwart als de kachel. Haha het filmpje van buurman en buurman is echt geweldig. Ik ken al hun filmpjes. Echt mooi. Groetjes weer van mij.

  1. logbankje Bericht auteur

   Ja, Matthijs dat hoort bij je hobby.
   Gelukkig heeft je moeder er geen moeite mee om te zorgen dat je kleding weer schoon is.
   Buurman en Buurman blijven leuk. Hans

 2. mizzD

  Ik heb nog een fotootje van mezelf als kleintje van 2 met zo’n zelfde wasmachine met wringer op de achtergrond hehe! Huisvrouw was tóén echt nog een heel zwaar beroep..! Tegenwoordig is het maar makkelijk hoor.. maar dat moet ook wel want heel veel mensen zijn níét alleen maar meer huisvrouw of -man hè.. die hebben nog wel meer te doen!

 3. Peter

  Jaaaa mijn moeder had ook zo’n heen-en-weer-draai-wasmachine-ding met wringer bovenop. Jaren 50 ding.
  Dan gaat het tegenwoordig een stuk mooier met de moderne wasmachinerieën.

 4. Yova

  Deze ouderwetse ding. Had ik nog meegemaakt toen met moeder. Handig. Buren zeggen koopt een wasmachine. Ze vertikt het. Toch later wasmachine gekocht. Blij mee. Fijne dag. Groetjes Jacqueline & Ferry.

 5. Morgaine

  Zo weet ik het niet meer exact, wel dat er nog een wringer was, maar mijn opa en oma hadden een lavet met een schoepending erin, dan kon je mee kijken, dat vond ik altijd meditatief, al kende ik het woord toen nog niet, hahahaha Ik kon er lang naar blijven kijken!

  Bij mijn ouders weet ik niet beter dan of de wasserette nog, en later toen ik net uit de luiers was, zei mijn moeder, toen kwam onze eerste wasmachine zoals we het nu kennen…

  Top uitvinding zegt ze nog steeds!

  X

 6. Hilly Nicolay

  Wat een uitvinding is dat geweest.
  Ik weet nog wel op maandagochtend mijn moeder met de was.
  Wat een energie heeft dat gekost.
  Ze was heel heel blij met haar eerste wasmachine.

  Ik ben er trouwens ook heel blij mee:)

  Buurman en buurman gebruiken hem om de postzegels los te weken:)

  Heb een fijne zondag!

 7. John

  Stel je voor zeg, dat we alles nog op de hand moesten wassen. Daar was je dan een dagtaak aan kwijt. En dan het drogen nog. Ik weet nog dat mijn ouders een bovenlader kochten lang geleden.

 8. rebbeltje

  Kan me de eerste draaiende trommel van mijn ma nog goed herinneren
  Met een gezin van 10 geen overbodige luxe 😉
  Grappig filmpje van buurman en buurman
  Zo morgen de radio luisteren…nu slapen
  Trusten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.