Gasmasker.

Deze zondag een uitvinding die zorgt dat je de ingeademde lucht gezuiverd is.
Het is een gasmasker, wordt al snel geassocieerd met oorlog maar je kunt ze ook in bedrijven tegen komt
Ik heb deze uitvinding gekozen omdat je in deze tijd van het coronavirus een mondkapje moet dragen in de daarvoor aangewezen zones.
Het wend al zo goed, dat ik hem vergeet af te zetten.
Commercieel is er een markt ontstaan in beschermingsmiddelen, maar het verbaast me dat men ook gasmasker veelvuldig aan het aanbieden is, de een noemt het gasmasker en de ander gelaatsmasker


Volledige gelaatsmasker.

Een uitvinding van Nathan Schwartz, New York USA .
Onder US – Octrooi 1.320.935.
De uitvinding werd gepatenteerd 4 november 1919.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com


Glazenwassers beschermen zich tegen virus tijdens werk.

19 gedachten over “Gasmasker.

 1. Morgaine

  Wat als je nu brildragend bent, kun je die glazen dan laten slijpen van je masker? Zodat ik de bril af kan laten? Ik ben het zo zat, mijn beslagen brillen met die mondkapjes… telkens weer opnieuw, net eroverheen, dan zit het weer in mijn ogen, te hoog.. pffffffffffff

  Dus als dit wel lukt en zou gaan, ja dan graag!

  X

 2. Matroos Beek

  Ik denk dat ik mij daar in deze tijden toch iets veiliger mee zou voelen… Zeker als ik voor de klas sta… als ik de nieuwsberichten zo hoor, dan lijkt lesgeven toch wel heel gevaarlijk voor besmetting geworden.

 3. Suske

  Ideaal om in de buurt te zijn van Connie als ze weer eens zo’n CO2 uitstoot veroorzaakt.
  De koekoek uit de koekoeksklok heeft er ook ene klaar liggen. Je weet maar nooit.

 4. Lies

  Spijtig dat ze moeten bestaan, Hans…
  Mondkapje dragen blijft moeilijk, vind ik, ook ‘dankzij’ de ‘damp’ op mijn brillenglazen.
  Lie(f)s.

 5. John

  Wie weet komt er een tijd dat we alleen nog met zo’n masker over straat kunnen. We hebben een virus wat gevaarlijker wordt, de klimaatverandering, en het is echt weer voor snert. Goed dat de maskers er zijn, jammer dat het nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.