Elektrische deken.

Deze zondag een uitvinding die ik op de website van Di Mario tegen kwam afgelopen 9 oktober.
George Crowley is de uitvinder van de elektrische deken.
De deken kwam voort uit zijn werk als marine-ingenieur, dat was toegewezen aan General Electric Co. voor technische projecten in de Tweede Wereldoorlog.
Hij ontwikkelde elektrisch verwarmde vliegpakken waarmee piloten comfortabel op grote
hoogten boven luchtafweervuur konden vliegen en besloot dat het materiaal in dekens kon worden gebruikt.
General Electric Co. patenteerde zijn elektrische deken en huurde hem na de oorlog in.
Crowley’s werk voor Northern Electric Co. leidde tot ongeveer tachtig patenten voor zijn
werkgevers en op het moment van zijn dood had hij een patent aangevraagd voor een apparaat om een oververhitte deken uit te kunnen schakelen.


De eerste manier om het bed te verwarmen.
De kruik in een sok, in een winter je dekens bevroren van je adem.

Een uitvinding van George C. Crowley, New York Amerika.
Onder US – Octrooi 2.479.319.
De uitvinding werd gepatenteerd 16 augustus 1949.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com


André van Duin – Ik wil met jou wel zeven weken

16 gedachten over “Elektrische deken.

 1. Aritha

  Als baby lag ik in een reiswieg, op een bed dat in brand vloog. Volgens de verhalen. Ze hebben de deken uit het raam gegooid.

  Interessante post. Ik heb er zelf wel eentje hoor. Altijd koud. En tegenwoordig zijn ze best veilig.

 2. Ferrara

  Die kruik komt bekend voor. Later wel gebruik gemaakt van een elektrisch dekentje om het bed voor te verwarmen, maar niet om op te slapen. Dat was in de tijd dat de bloemen nog op de ramen stonden na de nachtvorst.

 3. Noortje

  Als kind zijnde vond ik een warme kruik met een gebreide kruikenzak heerlijk in mijn koude bed. Nu hoeft zoiets niet meer me cv in huis. Een elektrische deken hoeft voor mij niet ik zou ook te bang zijn voor brand door kortsluiting.

 4. די מריו

  owh.. dat liedje was ik vergeten… nu zit hij de hele avond weer in mijn hoofd. Een elektrische deken hoeft van mij niet. De hele winter lig ik onder een zomerdekbed. Dat is warm genoeg. Eventueel af en toe eens een warme kruik op een pijnlijke rug.

  Love As Always
  Dimario

 5. johmar

  Ik ben geen fan van een voorverwarmd bed. Mijn dochter ook niet maar die heeft wel heel veel last van koude voeten, ik kocht daarom voor haar een babykruik die je op moet laden en vervolgens zonder kans op lekken of kortsluiting in je bed kan leggen. Zij is volwassen en had eerst wel zoiets van hmmm, maar toen zij vorig jaar giga last van haar rug had was ze er superblij mee, want naast dat ze hem in bed gebruikte voor haar koude voeten en voor haar rug kon ze hem ook gebruiken als ze op de bank een filmpje keek .

  1. Hans

   Ha Johmar,
   De elektrische deken is wel verbeterd in de jaren, maar ik ben ik ben er ook geen voorstander van.
   Een kruik werkt zeker tegen een lastige rug. Hans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.