Spaghetti.

Deze zondag een uitvinding die ik op de weblog van Bertiebo afgelopen 10 november
tegen kwam.
Ze kreeg een cadeautje, waar ze het nut eerst niet van begreep, nou een troost menige Italiaan zou het apparaatje ook niet herkennen.
Het is namelijk een hulpmiddel waarmee je kunt bepalen hoeveel spaghetti je zou willen
gebruiken voor het aantal personen dat komt eten.
Spaghetti is een pasta en is al een oud gerecht, dat over de hele wereld wordt gegeten,
een snelle hap of als voorgerecht, het is maar wat je er van wilt maken.
Nu zijn er heel wat hulpmiddelen om de hoeveelheid pasta af te meten,
voor in de pan tot het opscheppen.
Dus dan maar een moderne uitvinding, een machine om spaghetti te produceren met een
passende video om het proces te verduidelijken.
Blijkbaar had men vroeger minder hulpmiddelen nodig om voedsel te bereiden dan
tegenwoordig.


Spaghetti meter, waarom is niet vermeld voor hoeveel personen,
maar de diameter van het gat?

Een uitvinding van Giuseppe Vezzani, Lugano Zwitserland.
Onder US – Octrooi 20.170.174.370.
De uitvinding werd gepatenteerd 22 juni 2017.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com


Pasta: Hoe wordt dat eigenlijk gemaakt?

16 gedachten over “Spaghetti.

  1. willyduvel

    Afhankelijk hoeveel mijn vrouw kookt eet ik Hans Dus voor mij geen metertje
    Wist niet dat dit er was Mooi ! Grts

  2. fotoblog

    wel een interessant filmpje Hans

    zo eenvoudig is het allemaal niet

    onze dosering kennen we zelf wel

    prettige zondagavond

  3. mizzD

    Als er niet opstaat voor hoeveel personen elk gat is, heeft zo’n ding maar weinig nut. Ik meet af met de hand.. het rondje tussen duim en wijsvinger (waarbij de topjes net aansluiten) vol is precies genoeg spaghetti voor ons tweeën. We eten best vaak spaghetti bolognese.. het is vriendliefs lievelingsgerecht. 🙂

  4. Sjoerd

    Ik ben ook een liefhebber van de Italiaanse keuken. Ik heb ook ooit eens zo’n ding gekregen. Nooit gebruikt uiteraard.

  5. Bertie

    Leuk filmpje, ik zie de techniek in fabrieken graag.
    Van spaghetti en andere pasta’s moet je houden. De Italiaanse keuken verveelt me gauw, alleen risotto eet ik vaker.

  6. Haba

    Goede morgen , pasta is vaak snel te maken, ik maak het regelmatig voor mezelf, dan meestal met tomatensaus (soms wel eens champignonsaus) en een hoop geraspte oude kaas er bovenop. Vaak maak ik veel saus en dan vries ik een deel in. Als ik dan eens haast heb staat er zo een maaltijd op tafel. Het afmeten doe ik met de hand en ik weet precies hoeveel ik nodig heb. Ik wens je een fijne zondag toe

  7. John

    Ik gebruik mijn handen om te kijken hoeveel pasta er in de pan moet. Als er etens komen gaat er sowieso een berg in. Pasta met knoflook en kaas is wel lekker, maar met tomatensaus is het het lekkerst.

Reacties zijn gesloten.