Airfryer.

Deze zondag een uitvinding waar een korstje om zit.
Een uitvinding van de airfryer of hete lucht friteuse is een keukenapparaat dat voedsel bereidt door hete lucht te laten circuleren met behulp van het convectiemechanisme.
Een ventilator laat hete lucht op hoge snelheid rond het voedsel circuleren en gaart het voedsel, waarbij een knapperige laag ontstaat.
Voedsel kan hiermee gegrild, gebakken, gebraden, gepoft of gefrituurd worden.
Het is een populair artikel dat wereldwijd verkocht wordt en een alternatief voor de friteuse.


Een airfryer.
.
De uitvinding werd gedaan in opdracht van Philips, door De Haas, Rogier Enrico, Pastoors, Marc Alexander, Van Wifferen, Reindert Jannes, Shrivastava, Adarsh, Zainitzer, Christian en Wurmitzer, Rudolf (Eindhoven, NL).
Onder US – Octrooi 9.980.605.
De uitvinding werd gepatenteerd 29 mei 2018.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com


Brabo start Partij voor de Frituur; airfryer moet kapot!

21 gedachten over “Airfryer.

  1. Renesmurf

    Mijn ouders hebben ook zo`n ding en ze maken er regelmatig gebruik van. Ik ben tevreden met mijn magnetron, maar ik eet daar ook regelmatig.

  2. Noortje

    Ik heb er een hoewel ik hem niet vaak gebruik maar ik vind hem wel ideaal. Een friteuse vond ik lastig om schoon te maken hoewel ik die ook niet veel gebruikte en deze dus heb weggedaan toen ik jaren terug de airfryer kreeg.

  3. mizzD

    Ik vind het een fijn ding en vééél gemakkelijker schoon te maken dan een friteuse met al die vette rommel. Wij hebben onderin een stukje aluminiumfolie liggen en het beetje vet dat er uit de spullen loopt, vang je dan op en gooi de weg.. de airfryer wordt nauwelijks vuil dan.. ideaal. We hebben ook nog een heteluchtover, maar bij die duurt het veel langer eerdat ie voorverwarmd is en het bakken duurt ook veel langer. Dus je spaart met de airfryer dan veel stroom.

  4. Kliefje

    Ik hoef er geen. Sta in de weg.
    En áls ik eens friet eet, wat zelden gebeurt, dan gewoon graag uit het vet.
    Overigens hebben veel mensen zo’n ding omdat het gezonder zou zijn en minder calorieën zou bevatten.
    Grote onzin, al die kant en klare troep is voorgefrituurd en bevat transvetten.
    Daarvoor hoef je het niet te doen dus.

  5. 't is ZON-nebloem :o)

    ik stond eens in een winkel en ze maakten me daar wat klaar, geef mij maar de gewone voeding, ik zal niet zeggen dat het gezonder is, maar het mag vooral lekker zijn
    .Een @->- voor jou.

  6. Sjoerd

    Ik ben er snel mee klaar, de lekkerste friet komt uit de hete olie… Maar we gebruiken zelf een airfryer, dat is gezonder. We hebben wel nog een friteuse, die komt alleen met diners uit de kast.

Reacties zijn gesloten.