Sleepboot.

Deze zondag een uitvinding waar Sinterklaas mee in het land komt.
Je hebt het goed, hij komt met de stoomboot aan, kan ook een stoomsleepboot zijn.
De uitvinder schrijft onder andere:
Deze uitvinding heeft betrekking op boten of vaartuigen en meer in het bijzonder op die klasse die bekend staat als sleepboten en heeft voornamelijk betrekking op de uitwendige vorm van de romp daarvan.
Het doel van mijn uitvinding is een boot van dit type te verschaffen die van beide kanten kan worden bestuurd, waardoor de welbekende moeilijkheid wordt overwonnen die wordt ondervonden bij een poging om dergelijke boten achteruit te manoeuvreren, en om verder een romp te verschaffen met een zodanige vorm dat de het roer en de schroef tegen schade veroorzaakt door de aard van het werk dat door dergelijke vaartuigen wordt uitgevoerd.


Sleepboot met de Sinterklaas.

Een uitvinding van Thomas F. Cox Elizabeth, New Jersey.
Onder US – Octrooi 1.024.119.
De uitvinding werd gepatenteerd op 23 april 1912.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website:patentimages.storage.googleapis.com

Afgebeeld: de boot.

Sinterklaasliedjes van vroeger – Zie ginds komt de stoomboot.

14 gedachten over “Sleepboot.

  1. rietepietz

    Tja, Sinterklaas moet natuurlijk in héél veel steden aan land komen en dat ik lang niet altijd over water dat groot genoeg is voor de grote stoomboot. We mogen wel dankbaar zijn voor deze uitvinding anders had Sint hier in Rijswijk nooit aan kunnen meren. 😉

  2. John

    Onlangs heeft er een sleepboot een innovatieprijs gewonnen meen ik. Het is een zeer handige uitvinding, multifunctioneel inzetbaar.

Reacties zijn gesloten.