Banks differentiaal cover.

Deze zondag een uitvinding waar je voor onder de auto moet kruipen.
Het gaat over de Banks Ram-Air achter differentieel deksel dat is gepatenteerd.
Van alle patenten die Gale heeft aangevraagd, werd deze het snelst goedgekeurd.
Over de uitvinding schrijft men het volgende: het differentieel deksel voor een voertuig voor een differentieel met een differentieel smeermiddelcarter, omvattende een afdekplaat; een montageomtrek rond de afdekplaat die kan worden bevestigd aan het differentieel aan een eerste zijde van de afdekplaat, waarbij de afdekplaat een gebied omvat dat het smeermiddelreservoir van het differentieel afsluit; koelribben aan een tweede zijde van de dekplaat, waarbij de koelribben zich uitstrekken over het dekplaatgebied en het differentieel smeermiddelreservoir afsluiten; ten minste één luchtinlaat met een stroomopwaartse rand, een stroomafwaartse rand en een gekromd oppervlak daartussen, waarbij het gebogen oppervlak buiten de
montageomtrek aan de stroomopwaartse rand ligt en zich naar binnen uitstrekt bij de
stroomafwaartse rand, waarbij het gebogen oppervlak verplaatst is vanaf de tweede zijde van de afdekplaat, waarbij het gebogen oppervlak aan de stroomafwaartse rand de stroming naar de koelribben leidt die zich uitstrekken over het gebied van de afdekplaat en het differentieel smeermiddelreservoir afsluiten.
Tot zover de eerste uitleg, kort gezegd het is een achter differentieel deksel met koelribben die het achter differentieel koelt.


De gemonteerde Banks differentieel deksel.

Een uitvinding van Banks III, Gale C. Bradbury Canada Amerika.
Onder US – Octrooi 10.443.705.
De uitvinding werd gepatenteerd op 15 oktober 2019.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com

Banks differentieel deksel patent.


Controlling Axle Temperature.

14 gedachten over “Banks differentiaal cover.

  1. rietepietz

    Eh… ja het zal wel. 😉 Als a-technische vrouw heb ik natuurlijk geen benul waar dit over gaat. Dat zxóu natuurlijk juist een reden moeten zijn om het filmpje te kijken, ter “educatie”maar het is zondag hé! 😉

  2. mizzD

    Kijk graag naar an die autoprogramma’;s op tv waarbij ze oude auto’s helemaal opknappen (Car SOS, Wheeler dealers, Overhauling enz.) maar van de techniek heb ik geen kaas gegeten hoor.. dit is allemaal abacadabra voor mij hehe.

  3. Sjoerd

    Dat was vroeger een zeer kwetsbaar onderdeel van de auto. Daarom is men na verloop van tijd gan kijken of het differentieel niet in de versnellingsbak of in de motor kon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.