Magnetron.

Deze zondag een uitvinding waar je snel iets kan verwarmen.
Want afgelopen 25 oktober las ik bij Di-Mario het volgende.
De firma Tappan in Ohio presenteert de eerste magnetron aan het publiek.
Het apparaat kan eieren koken in 22 seconden en ham in 90 seconden.
De magnetron is te koop voor 1200 dollar.
Citaat:
Deze uitvinding heeft betrekking op een magnetronoven en heeft meer in het bijzonder
betrekking op een zijwaartse overgang voor het koppelen van microgolfenergie uit een
golfgeleider in een oven waarvan de afmetingen groot zijn vergeleken met de golflengte
van genoemde energie.
Einde citaat:


De magnetronoven.

Een uitvinding van Louis H. Schall, Dedham, Massachusetts Amerika.
Onder US – Octrooi 2.704.802A.
De uitvinding werd gepatenteerd op 22 mei 1952.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: patents.google.com

De uitvinding, de magnetronoven.


Heating up food in the 1957 Tappan microwave.

16 gedachten over “Magnetron.

 1. Noortje

  Toevallig van de week een nieuwe combimagnetron in mijn keuken laten plaatsen. De oude was al meer dan 30 jaar oud en hoewel ik deze zeer vaak gebruikt heb was deze nog niet stuk maar zag er van binnen echt niet meer uit.

  @zal als ik een postje schrijf wat erg lang is het in twee delen plaatsen.

 2. mizzD

  Dat was indertijd nog erg duur.. zoveel kost dat nou gelukkig niet meer hè!
  Ik heb een combi-magnetron, waarvan ik voorál de heteluchtoven gebruik.. superhandig.
  Wist echt niet dat het al zó oud was.. volgens mij kwam het hier in NL pas veel later.. kan me nog herinneren dat de eerste in het buurthuis kwam waar ik werkte.. de projectleider stopte er een hele kip in om het uit te proberen.. na niet al te lange tijd was het beest gaar.. maar wij vonden het maar niks dat ie helemaal niet bruin geworden was hehe.

 3. John

  Ik heb er hier een staan die ik zo’n 30 jaar geleden kocht. Die heeft z’n geld wel opgebracht. Alleen het lampje doet het niet meer, maar voor de rest een prima ding. Als ik om me heen hoor hoe vaak de moderne kapot gaan..

 4. Karel

  mogge Hans
  een boel geld en zeker in die tijd pppfffttt
  een pracht uitvinding die ons goed helpt in de keuken 🙂
  en gelukkig een stuk goedkoper ook 🙂

  geniet de dag

 5. Yova

  Poeh.. wat een geld zeg. Daar heb ik niet voorover. Ik gebruikt wel Airfryer. Handig ding. Wij hebben geen magnetron in huis. Twee jaar geleden hebben wij weg gegaan. Naar broer gegaan. Die is het blij mee. Fijne dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *