Sleutel kopieermachine.

Deze zondag een uitvinding waar ik een keer heel blij ben geweest.
Het was tijdens een vakantie en op een onhandige manier was er een sleutel gebroken.
Dubbele pech was dat ik geen reservesleutel had.
Gelukkig zat er een sleutelmaker in de omgeving en die het de sleutel kunnen kopiëren.
Waar zou ik op dat moment zijn geweest als er geen Sleutel kopieermachine was uitgevonden.
Citaat:
Deze uitvinding heeft betrekking op automatische besturingssystemen en in het bijzonder op een nieuw besturingssysteem voor het bedienen van de heen en weer bewegende wagen van een sleutelsnijmachine of dergelijke.
Bij eerdere machines van dit type waren er verschillende middelen voor het regelen van de cyclus van de voorwaartse en achterwaartse beweging van de sleutelondersteunende wagen zijn voorzien van meerdere grendel- en verbindingsmechanismen die een complexe structuur hebben en duur zijn om te vervaardigen.
Bovendien omvatten deze eerdere besturingssystemen een aantal vormen van handmatige bediening die nodig zijn om dergelijke controleoperaties begeleiden.
Volgens de onderhavige uitvindingen worden middelen verschaft om de snijcyclus van het dupliceren van een sleutel te starten en te stoppen machine die een aanzienlijke hoeveelheid verbindingen elimineert veroudert en controlemechanismen en maakt de noodzaak van extra handmatige bediening om het sleutelsnijder te voltooien overbodig.
Einde citaat:


Een sleutel kopieermachine.

Een uitvinding van Frank G. Moessner en Alfred B. Zion, Montreal Canada.
Onder US – Octrooi 3.196.750.
De uitvinding werd gepatenteerd op 27 juli 1965.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com

De uitvinding, De Sleutel kopieermachine.


Sleutel kopieermachine reviceren.

16 gedachten over “Sleutel kopieermachine.

  1. Mirjam Kakelbont

    Dit is met recht een werelduitvinding. Helemaal voor mijn dochter Roos. Alles wat niet aan haar vastzit, verliest ze. Hoeveel sleutels we al bij hebben laten maken, ik zou het niet weten…
    Lieve groet.

  2. mizzD

    Je kan vreselijk onthand zitten als je je sleutel afbreekt hè.. gelukkig zijn er inderdaad mensen met zo’n machine om je uit de brand te helpen dan.

  3. John

    Ja, het hoeft niet eens voor een gebroken sleutel te zijn. Iemand uit het gezin kan een sleutel kwijtraken bijvoorbeeld. Een enorm handige uitvinding die precisie werk uit hand neemt.

  4. Sjoerd

    Zeker een voorbeeld van een heel nuttige machine, we hadden vroeger een sleutelmaker in het dorp die dat alles handmatig deed met wat vijlen, en met succes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *