Deze zondag een uitvinding waarmee je een concervenblik kunt openen.
Voedsel wordt in blik verpakt omdat het een methode is om voedsel langer houdbaar te maken.
Andere methodes zijn bijvoorbeeld invriezen of inleggen in zout of zuur.
Eten uit blik bestaat dus al vrij lang.
Het is aan het eind van de negentiende eeuw ontwikkelend om soldaten van groenten, fruit en vlees te voorzien.
Door het blik te verhitten nadat dit is gevuld met voedsel, is het eten veel langer houdbaar.
Citaat:
Mijn uitvinding heeft betrekking op bepaalde verbeteringen in blikopeners van het type met een
invoerwiel en een draaibaar snijblad.
Het doel van de uitvinding is het verbeteren de constructie van een blikopener van het bovenstaande genoemd type door deze te voorzien van een handvat om het snijblad zo te ontwerpen dat het kan in contact wordt gehouden met het blik door de duim van de hand die de opener vasthoudt.
Een verder doel van de uitvinding is het openen van het blik door middel van de blikopener.
Als handvat voor het blik van de bovenkant is verwijderd kan de inhoud uit het blik worden
gegoten.
De blikopener is dat het snijblad automatisch in het blik zal snijden, door in de blikopener te knijpen en door aan het invoerwiel te draaien.
Einde citaat:
De blikopener is nog steeds te koop.
Een uitvinding van Harry E. Asbury, Philadalphia, Amerika.
Onder US – Octrooi 1.617.142.
De uitvinding werd gepatenteerd op 8 februari 1927.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com
De uitvinding, de blikopener.
Hoe een blikje te openen met een zakmes,
Die heb ik wel gebruikt tijdens mijn langeafstandswandelingen.
Dat bleek toch niet altijd even heel handig, dat moet zo en niet anders, die trekclipjes zijn stukken beter.
Ondertussen wel een beetje achterhaald nu de fabrikanten een trek lip aan de blikjes zetten. Goede oplossing want de blikopeners werken lang niet altijd perfect. Ik heb nog zo’n mini openaartje dat Henk in zijn dienst tijd gebruikte, heel handig en neemt weinig ruimte in.
Ik ben blij dat er nog blikopeners zijn (ik heb wel een speciale) want ik heb tegenwoordig weinig kracht meer in mijn handen. Kan niets met een blik met een ring.
Het waren maar ondingen…maar soms wel nodig als de ring weer eens afbreekt 🙂
Sowieso nog een noodzaak in de keuken, Hans!
Lie(f)s.
Nog altijd een onmisbaar attribuut in de keukenla.
Het is een handige uitvinding die je in zowat alle keukens terugvindt.
het werkt nog steeds goed. Wat een goede uitvinding van toen.
Ben blij dat er tegenwoordig héél vaak zo’n ring op de blikjes zitten en je ze heel gemakkelijk opentrekt.. kreeg altijd erg zere vingers van die blikopeners.
handige dingen Hans, als je ouder wordt wordt alles steeds moeilijker open maken… dat vind ik een nare gewaarwording je staat er niet bij stil als je jong en sterk bent…
Je kan het niet missen ondanks de ring die nu aan de blikken zit. Dat gaat wel eens fout.
Ik heb een hele simpele opener die veel lijkt op dat wat het zakmes doet. Die houdt een leven lang.😄
Tegenwoordig trek je de meeste blikken zo open. Het gaat wel eens mis en daarom altijd fijn dat we nog blikopeners in de la hebben liggen.
ik heb thuis eentje van de brabantia, al jaren, ik gebruik dit nog heel weinig, want ik kook heel veel vers
Een @->- voor U.
Inderdaad, met een leger zakmes gaat het ook prima.
mogge Hans
ja dat was een geweldige uitvinding in die tijd , in de loop van de jaren wel verbeterd , maar niet echt veranderd
geniet de dag