Gebroeders Wright.

Deze zondag de uitvinding om mee op te stijgen.
De gebroeders “Wright” waren de eerste die patent ontvingen voor hun methode om een
vliegtuigvlucht gecontroleerd te laten vliegen.
Het waren die twee Amerikanen die op grote schaal worden gecrediteerd voor het uitvinden en bouwen van ’s werelds eerste vliegbare vliegtuig en het maken van de eerste gecontroleerde, aangedreven en aanhoudende zwaarder dan lucht met een menselijke vlucht op 17 december 1903
Citaat:
Wij hebben een bepaalde nieuwe en nuttige verbeteringen bedacht: het vliegtuig, waarvan het volgende een specificatie is:
Onze uitvinding heeft betrekking op een klasse vliegtuig waarbij het gewicht in stand wordt gehouden door de reacties die ontstaan wanneer een vliegtuig onder een kleine hoek schuin door de lucht worden bewogen, hetzij door de toepassing van stuwkracht, hetzij door het gebruik van de zwaartekracht.
De doelstellingen van onze uitvinding is het verschaffen van middelen voor het handhaven of herstellen van het evenwicht of het evenwicht aan de zijkant van het apparaat, het verschaffen van middelen voor het geleiden van de machine.
zowel verticaal als horizontaal en om een structuur te verschaffen die lichtheid combineert en gemak van de constructie en heeft betrekking op andere voordelen die hierna zullen blijken.
Voor deze doeleinden bestaat onze uitvinding uit mooie nieuwe kenmerken van de automobiel die we nu zullen gaan beschrijven en waar we dan in het bijzonder op zullen wijzen.
Einde citaat:


Gebroeders Wright met vliegtuig.

Een uitvinding van Orville en Wilbur wright, Dayton Montgomery Amerika.
Onder US – Octrooi 39.713.847.
De uitvinding werd gepatenteerd op 23 maart 1903.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com.

De uitvinding: Wright vliegtuig.


The Wright brothers first aeroplane flight (1903).

12 gedachten over “Gebroeders Wright.

  1. Dorien

    Amerika heeft ons voorzien van veel uitvindingen. Gek toch dat het kiezen van een president niet via het hoofd gaat. Als ze nu een een van die knappe koppen kozen….

  2. mizzD

    Eigenlijk moeten we die nu ook van hun sokkel halen.. ze hebben uiteindelijk voor heel wat milieuvervuiling gezorgd en, wat Sjoerd ook schrijft, voor het gemak van nog meer ellendige dingen. 😉

  3. Yova

    Het is zeker heel anders uit. Ik heb ook wel eens gezien op de tv. Interessant om te lezen en hoe wat. Vroeger was dit heel interessant om te maken. Echt leuk! Fijne dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *