Vouwcaravan.

Deze zondag een patent om te kunnen kamperen.
Na een zwarte zaterdag en vele kilometers file kom je op zondag ochtend gebroken uit je
kampeerbedje.
Wat was het prettig om gisteren snel je verblijf op te zetten, dat is voor de een een tent de
ander een caravan en er zijn mensen die voor een vouwcaravan kiezen.
Je zal begrijpen dat de markt voor toeristenindustrie booming business is.
Lothar P. van Bunge die vond het ook een goed idee om een luxe vouwcaravan te ontwikkelen en patent op aan te vragen.


Een pipo de clown wagen is ook leuk.

Citaat:
Deze uitvinding heeft betrekking op opvouwbare aanhangwagens, met name van het type dat kan worden uitgebreid om slaap- en leefruimtes te bieden.
De laatste jaren is het erg populair geworden om aanhangwagens van verschillende typen aan te bieden die achter een auto kan worden gesleept en kunnen worden uitgebreid door het gebruik van flexibele wanden en dergelijke om een woon- en slaapruimte te bieden.
Het is een doel van deze uitvinding om een compacte aanhangwagen te bieden die een laag silhouet en een kleine bochtradius heeft wanneer deze is opgevouwen en die voldoende woon- en slaapruimtes biedt wanneer deze is uitgevouwen of uitgeklapt.
Het is een verder doel van de uitvinding om een dergelijke aanhangwagen aan te bieden die kan worden opgevouwen en uitgebreid zonder het gebruik van gereedschap.
Het is een verder doel van de uitvinding om een dergelijke aanhangwagen aan te bieden die weerbestendig is.
Het is een verder doel van de uitvinding om een dergelijke aanhangwagen te bieden waarbij een minimale opstelling en herschikking van de binneninrichting moet worden uitgevoerd om de aanhangwagen uit te breiden of op te vouwen.
Het is een verder doel van de uitvinding om een dergelijke aanhangwagen aan te bieden die gebruikmaakt van een nieuwe koppeling voor het verplaatsen van de opvouwbare delen daarvan.
Einde citaat:
Een uitvinding van Lothar P. van Bunge, Berkley, Michigan Verenigde Staten.
Onder US – Octrooi 3.200.545.
De uitvinding werd gepatenteerd op 17 augustus 1965.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com.

De uitvinding: Vouwcaravan.

De uitvinding: Interieur.


Vouwcaravan.

13 gedachten over “Vouwcaravan.

  1. די מריו

    Ik ben drie keer wezen creperen in mijn leven en daar wil ik het graag bij laten. Als ik er aan terugdenk voel ik nog pijn.. owh wacht, het waren er vier. Die ene had ik echt verdrongen tot aan nu…

    Love As always
    Dimario

  2. ferrara

    Staand een stevige ondergrond, mooi waterpas, wel te doen, dat is de valkuil van dit soort demonstratiefilmpjes. Maar nu op een hobbelig terrein, als je niet eerst waterpas staat past het waarschijnlijk niet.

    1. ferrara

      @Hans, wij hebben in ons leven alles gedaan, tentjes, tenten, vouwwagen(is toch anders dan de vouwcaravan) en nu op leeftijd en niet meer zo soepel van lijf en leden is de caravan, inmiddels niet meer het meest luxe model, veruit favoriet. We kunnen er gelukkig nog mee reizen, aan een vaste seizoenplek denken we niet. De eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat we niet meer zonder mover kunnen. Als je antwoord geeft, wil je dat als het kan dan hieronder doen?

  3. mizzD

    Heerlijk, kamperen.. maar wél met een tentje.., niet de hele weg op vakantie zo’n ding achter je wagen meesleuren, lijkt me drie keer niks.

  4. Melody

    Ohhh Hans…wat een herinneringen haal je op… mijn ouder begonnen met zo’n tent eind jaren 60 begin 70 en gingen al snel over op een vouwwagen.. .brrrrrrrrrrr ik vond het vreselijk, kamperen dan bedoel ik…
    Vooral ’s nachts… dicht bij elkaar in de buurt slapen, ieders geluid horen… zelf wakker liggen omdat je door oa gesnurk niet kon slapen … brrrrrrrrrrrrrrr

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *