werpmolen.

Gisteren 13 augustus was het de Linkshandigendag.
De dag waar ik erkenning en herkenning in vind.
Want linkshandig zijn is niet altijd even makkelijk in een rechtshandige maatschappij.
Want de meeste gebruiksvoorwerpen zijn afgestemd op rechtshandig gebruik.
Dat merk ik maar al te vaak en als linkshandige moet je je maar aanpassen in het gebruik daarvan.
Gelukkig zijn er ook apparaten die speciaal voor linkshandige zijn ontworpen of worden aangepast.
Ik kies er zomaar eentje uit, een werpmolen, die je ook voor linkshandig gebruik kunt instellen.


Een uitvinding van Cheol Suk Oh, Seoul Korea onder Us Patent 5.947.399.
De uitvinding werd gepatenteerd op 7 september 1999.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com


Linkshandige werpmolen

13 gedachten over “werpmolen.

  1. Mirjam Kakelbont

    Mijn dochter is ook linkshandig. We hebben wel scharen voor linkshandigen maar het merendeel van de gebruiksvoorwerpen zijn alleen voor rechtshandigen. Kijk maar naar het plastic snackvorkje waarbij de kartelrand altijd aan de verkeerde kant zit. Vulpennen zijn ook vreselijk onhandige dingen. Ik heb haar wel leren breien en haken. Gewoon met rechts, want ik ben ook maar een mens (-:
    Om maar te zwijgen over de mensen die links zijn en vroeger rechts moesten leren schrijven.
    Lieve groet

  2. Bertie

    Beide zonen zijn linkshandig; ze schakelen in auto’s en ‘muizen’ op laptops rechtshandig, hebben het zich aangeleerd. Gewoon, omdat het moest. Niet alles is gemakkelijk maar soms kan het niet anders.

  3. Morgaine

    Mijn moeder is linkshandig en mijn dochter is linkshandig, wat was ik blij dat mijn moeder linkshandig al was, en is, gezien ik dus echt problemen had om mijn dochter met bestek te leren eten ooit, whahahaha Niet zij schoot alles over tafel heen, maar ik 😛

    Wel is het zo, als ik de tafel dek, dat ik van rechtshandigen altijd op mijn donder krijg, dat ik verkeerd om de tafel dek, het bestek, als mijn moeder erbij is.. zegt ze ook steevast nee hoor, ze doet het precies GOED, en daarin heeft mijn dochter ook altijd voordeel gehad, zo ook vuile vaat, zet ik steevast neer zoals linkshandigen dat doen, want dat doe ik dan weer wel omdat ik niet beter weet, lol.

    Strijken heb ik dus ook jarenlang andersom gedaan, tot iemand zei tegen mij… waarom zet jij de plank zo om, dat is toch niet handig? Jij bent rechts, dus zet die plank eens andersom zodat je de bout normaal kunt pakken? whahahaha

    Zover mijn dagboek van een rechtshandige die opgegroeid is met een linkshandige moeder. 😉

    X

  4. willyduvel

    Heb vroeger ook molens gehad maar er nooit bij stilgestaan omdat ik rechtshandig ben. Maar zelfs met die rechtshandige molen niet zo veel gevangen !!Slechte molen !(niet het ventje) Groetjes

  5. Peter

    Met mes en vork kan ik best overweg als linkshandige, maar geef mij nooit een hamer want die ‘moet’ altijd links. Dat was op het werk vaak handig als er getimmerd moest worden plekjes waar rechtshandigen niet bij konden. De lamme leidt de blinde zeg maar. 😉

  6. John

    Ik heb molens voor links en rechts gebruik. Ik ben eigenlijk links maar moest vroeger op school rechts schrijven.

  7. Sjoerd

    Daar wordt inderdaad niet altijd rekening mee gehouden… Gelukkig zijn er veel gereedschappen die door zowel links als rechtshandigen gebruikt kunnen worden.

  8. Lies

    Gelukkig kan/mag het nu, Hans. Het ‘meeste’ is wel voorzien voor rechtshandigen…
    ‘k Ken zelfs een linkshandige kalligrafe.
    Lie(f)s.

  9. Ferry & Jacqueline

    Werp molen had ik vroeger ook gebruikt. Ik ging vroeger heel veel vissen. Leuke uitleg film is dit. Ik ben rechtshandig. Handig dat ook linkshandig werp molen bestaat.

  10. Natasja

    Mijn jongste zoon is ook linkshandig… Je staat er eigenlijk niet bij stil hoe alles op rechtshandigen georiënteerd is. Gelukkig komt er steeds meer voor linkshandigen.

Reacties zijn gesloten.