Typemachine.

Deze week een uitvinding die ik op de website van Di Mario. tegen kwam op 23 juli, ere wie ere toe komt.
Misschien wel de mooiste uitvinding na de boekdrukkunst en de voorloper van de computer.
Namelijk de typograaf, de eerste typemachine van Amerika en werd uitgevonden en gemaakt door William Austin Burt .
Het was een mechanisch apparaat dat men met de hand moest bedienen om de brief op papier te maken.
Het eerste werkende model waar hij in 1829 octrooi voor kreeg werd vernietigd tijdens een brand in het Patent Office in 1836.
Het hoofddoel van het apparaat was om het secretariële werk te bespoedigen, maar was niet succesvol.
Maar latere typemachines zouden wel massaal verkocht worden.


Letters werden gezet door de Typograaf.

Een uitvinding van William Austin Burt, Petersham, Worcester County, Massachusetts Amerika.
Onder US patent US X5581 I1.
De uitvinding werd gepatenteerd op 23 juli 1829.
Het hele verhaal van de uitvinding is te lezen op https://www.google.com/patents.

14 gedachten over “Typemachine.

 1. Leidse Glibber

  Ik heb vroeger als vakantiewerk zelfs nog in de Adlerfabriek gewerkt. Ik was typewriter operator dat klonk wel erg hoog voor een jongen van 16. Dat ik alleen maar het veertje in het belletje plaatste heb ik er maar niet bij verteld.

 2. די מריו

  ja.. ik heb mijn typediploma er nog op gehaald. Ik weet niet meer hoe de juf heette, die les gad, maar ik weet wel dat ze streng was.

  Love As always
  Di Mario

 3. mizzD

  Zodra de computer kwam, werden de typmachines overbodig.. ik heb er nog wel eentje gehad.. maakte ik ons familieblad op hehe.
  Groetjesss!

 4. Zilvertje

  Mijn vader had een mooie hoge zwarte, het was zo fijn als je hem hoorde op zijn zwarte Mercedes, het gaf een warm knus gevoel. Ik zie zo weer al die armpjes met een letter er op, en het lint, en het belletje, dat ik nog wel het leukste vond aan het einde van de regel.

 5. Renesmurf

  Een geniale uitvinding, verzin het maar en voer het maar eens uit! En dat is gelukt, het heeft de wereld veranderd.

 6. John

  Ja, een geweldige uitvinding. Het heeft er toe geleid dat veel mensen niet meer kunnen schrijven met pen en papier,

 7. Morgaine

  Dit is een soort van toeval… hahahaha afgelopen vrijdag had ik visite en hij vroeg.. wat is eigenlijk jouw beroep dan van vroeger uit? Mijn antwoord: volgens mij is dat een beetje uitgestorven, zelfs met computers…. data typiste… hahahaha

  X

Reacties zijn gesloten.