Vloeibare zeep.

Ook deze week een uitvinding die ik op de website van Di Mario. tegen kwam op 22 augustus.
Een uitvinding die het zeep blok heeft verdreven.
Want wie gebruikt er tegenwoordig geen vloeibare zeep?
Dankzij William Sheppard , kunnen we deze luxe gebruiken.
De vloeibare zeep werd in productie genomen door Colgate-Palmolive die ze eerst in de VS produceerde.


Een uitvinding van William Sheppard, New York.
Onder US patent 0.049.561.
De uitvinding werd gepatenteerd op 22 augustus 1865.
Het hele verhaal van de uitvinding is te lezen op freepatentsonline.com.

15 gedachten over “Vloeibare zeep.

 1. Matroos Beek

  Vast of vloeibaar, zeep geurt zo lekker. Je wassen zonder zeep vind ik maar niks. Als het blokje zeep maar niet vol vieze zwarte groeven zit… dat vind ik een beetje goor… dat is iets wat je vroeger vaak zag in openbare toiletten. Nu is alles veel hygiënischer.

 2. Zilvertje

  Nooit geweten dat het al zo oud was. Door het werken in ziekenhuizen, gebruikte ik het al snel en sommige ruiken erg lekker, maar thuis heb ik liever een stukje zeep, dat ruikt zo fijn, vooral de duurdere zeepjes, maar ik mag het helaas spaarzaam gebruiken ik kan er niet meer tegen.

 3. John

  Het filmpje was ook wel de moeite om wat leuke facts te verkrijgen over zeep. Hier hebben we vloeibaar in de wc en keuken, maar ik gebruik nog steeds een blok zeep. Veel lekkerder op de een of andere manier.

 4. Morgaine

  Dat is al ouder dan ik dacht in elk geval! En ja natuurlijk, want niet alleen hand zeep, douche gel en shampoo… komt allemaal vooruit uit dit natuurlijk. Toch gebruik ik ook graag nog gewoon ouderwetse blokken zeep 😉

  X

 5. Yova

  Vloeibare zeep is zeker handig. Wij gebruiken detol vloeibare zeep. Het staat overal in wc en douche en in de kuiken. Ik vind wel handig. Blok zeep is niet handig. Zeggen niet goed is…. Ik twijfel daar aan. Het is ook ouderwets zo blok zeep. Fijne zondag.

Reacties zijn gesloten.