Gatling machinegeweer.

Ook deze week een uitvinding die ik op de website van Di Mario. tegen kwam op 12 september.
Op deze dag was de geboortedag van Richard Jordan Gatling in 1818, hij was een Amerikaanse uitvinder die het meest bekend was om zijn uitvinding van het Gatling machinegeweer.
Men beschouwd dit als het eerste succesvolle machinegeweer,
het is maar wat je succesvol beschouwd.
De gevolgen van dit wapen waren verschrikkelijk in die tijd, men was er niet tegenop gewassen.
Het is wel een voorbeeld van de wapenwedloop die nog steeds door gaat.


Een uitvinding van Richard Jordan Gatling, Hartford, Conneeticut.
Onder US patent 0.502.185.
De uitvinding werd gepatenteerd op 25 juli 1893.
Het hele verhaal van de uitvinding is te lezen op freepatentsonline.com.


12 gedachten over “Gatling machinegeweer.

  1. mizzD

    Dat soort dingen zouden nooit moeten zijn uitgevonden.. álle wapens zouden nooit moeten zijn uitgevonden.. en tóch zijn ze al zo oud als de mensheid. Wat zegt dat over ons?
    Groetjesss!

  2. Zilvertje

    Pffffffffffff, wat een ding. Eigenlijk zonde al die uitvindingen om iemand dood te maken. Als al die tijd aan mensen gezond houden werd besteed. Mooi je aandacht in de show voor The Diamonds, deel twee had veel plaatjes die ik mooi vond, Spiegelbeeld in het Frans was ook erg mooi.

  3. די מריו

    Niet goed, maar wel een interessant filmpje zit erbij. Het zou toch mooi zijn als ze al die krachten zouden bundelen voor vrede en gezondheid.

    Love As Always
    Di Mario

  4. John

    Ja, daar hebben er heel wat een kogel van opgevangen zonder dat ze het na konden vertellen. En de wapens werden erger en de slachtoffers werden er meer. Het zal niet ophouden. De mens gaat door tot ze zichzelf bijna heeft uitgeroeid.

  5. Yova

    Grote ding. Het was toen vreselijk tijd geweest. Daar gebruiken toen veel van deze dingen. Heel droevig. Machinegeweer was heel lang geleden toen gebruiken. Vaak staat dingen in museum te zien. Filmpje interessant.

Reacties zijn gesloten.