Veiligheid.

Veiligheid is belangrijk, dat lees je morgen ook op de log, maar vandaag verkeersveiligheid.
Wat dat betreft kunnen John en ik elkaar een hand geven, ook hier is een weg afgesloten.
Heel wat fietsers fietsen over het snelfietspad vanaf centraal station Amersfoort naar
de aangrenzende wijken.
Maar er zijn ook weer fietspaden die op het snelfietspad aansluiten, zoals de fietsoversteek Daar zijn in het verleden nogal eens aanrijdingen tussen fietsers en automobilisten geweest.
De bedoeling is om de oversteek voor fietsers veiliger te maken en daarvoor worden de nodige maatregelen genomen.
Zo wordt de middenberm verbreed en krijgen de fietsers meer ruimte om over te steken.
Daarnaast wordt op Het Masker in beide richtingen een verhoogde drempel aangebracht.
Dit zorgt ervoor dat automobilisten hier minder hard kunnen rijden, daar ben ik wel blij mee en als ze nu ook nog allemaal stoppen bij het zebrapad is het helemaal goed.
Om te zorgen dat ook fietsers snelheid minderen bij het oversteken en dat is ook wel nodig, komt er een schuine oversteek in plaats van rechtdoor.
Het voordeel is dat ik nu tien dagen lang bijna geen verkeer voor de deur uh, ramen zal hebben een periode om van te genieten.
Maar man, man wat beginnen ze vroeg met werken om half zes vanmorgen begon met al met de route borden in de richting te plaatsen.


De aankondiging op een geel bord


Men kan het winkelcentrum nog bereiken, dus helemaal stil ga ik het niet redden.


Het asfalt is er uitgehaald, maar kan er niet dichterbij komen.

15 thoughts on “Veiligheid.

 1. Matroos Beek

  Ook hier is men begonnen met wegenwerken. Elke ochtend om 7 uur worden we gewekt door het gepiep van de achteruitrijdende bulldozer. Half september zou het klaar zijn. We kijken er al naar uit. Ook hier afgesloten met gele borden. Blij met minder verkeer. De aanleg van het nieuwe punt heeft o.a. ook tot doel dat er geen auto’s meer door ons autoluwe, doodlopende straatje gaan scheuren.

 2. willy

  toch begrijpelijk dat ze vroeg beginnen Hans..

  zo hebben ze nog zat aan de zomeravonden..

  maar half zes, is wel bijzonder vroeg..

  in de meeste politiereglementen wordt 7 h vooropgesteld

 3. Trudy

  Zelf verheug ik me er ook al op als straks de straat open gebroken is. Alleen de boodschappen dat wordt een uitdagend. Niet dat stomme drukke verkeer voor de deur, mensen nemen vaak voor elk klein ding de auto en scheuren door dit smalle straatje. Wel is er zorg voor de huizen, het waterpeil moet weer omlaag en onze palen zijn allemaal al zo slecht. Ze gaan aan de riolering werken.

 4. mizzD

  Vaak beginnen die lui heel vroeg.. en ze doen altijd net of ze op een onbewoond eiland zitten of zo.. keiharde herrie van naar elkaar roepen, gooien met metalen stangen of zo en vaak ook nog ‘gezellig’ de radio aan.. op 10! Ik erger me er altijd aan.. heb dan nog liever gewoon het gezoef van verkeer hoor.
  Hoer gebeurden er ook vaak ongelukken van auto’s met de overstekende fietsers en voetgangers.. de oplossing? een kronkel in het fietspad en het zebrapad helemaal weg..! Zie maar hoe je aan de overkant komt als zwak verkeer..! Te gek voor woorden hè!

 5. Lies

  Even genieten van ‘het stille’, Hans, maar doorbijten dat ‘het lawaai’ zo vroeg begint… Hopelijk is ’t nadien veiliger…
  Lie(f)s.

 6. Yova

  Veiligheid gaat voor alles. Bij ons ergens in de buurt is ook aan de gang. Nieuwe riolering word aangelegd. Maar duurt eventjes dat klaar komt. Ergens in april. We kunnen met de bus ook niet naar toe. Omweg rijden. Zo lang duurt het voordat klaar komt. Bij jou valt wel mee. Het is altijd wel lastig om te komen. Gele borden zegt al genoeg. Fijne dag.

 7. ZON-nebloem

  het lukt me weer niet om van de eerste keer een reactie te zetten…
  veiligheid is alles.
  die werken duren gelukkig niet lang
  Een @->- voor jou.

 8. John

  Ja, geen verkeer langs het huis (hier ook niet), dat is wel een voordeel. Hier begonnen ze vanmorgen ook zo vroeg. En een herrie dat ze maken. Als dat al die tijd elke dag is gaan er wat mensen flink chagrijnig worden denk ik.

Reacties plaatsen niet mogelijk.