Leif Garrett – I was made for dancing.

Een zanger waar ik eerst zijn liedje moest beluisteren om te weten over wie deze Gouden
terugblik gaat.
Het is de zanger Leif Per Nervik die in Hollywood Californië is geboren op 8 november 1961, hij is bekend geworden onder zijn artiestennaam “Leif Garrett” en hij is een Amerikaans zanger en acteur.
Als je opgroeien in een dergelijke stad en met een opvallend uiterlijk, is het geen wonder dat hij acteur werd voordat hij zijn zangvaardigheid ontdekte.
Zowel hij als zijn twee zussen, “Dawn Lyn” en “Debralee Scott”, werden op zeer jonge leeftijd meegenomen naar lokale casting bureaus.
Bij het bekijken van de clip, is het nog echt een knulletje, kan ook niet anders want zijn familie is van Noorse afkomst.
Zo heeft hij zijn warrige blonde haren, grote vertrouwende ogen en sexy maar jongensachtige knappe uiterlijk, heeft hij in de jaren ’70 menig tienerhart sneller doen kloppen.
Hij begon te werken op de jonge leeftijd van vijf jaar en verscheen in films als “Skateboard” wat meer deed voor de populariteit van skateboards dan voor zijn acteercarrière.
In zijn tienerjaren werd hij bubblegum popzanger en pinup jongen die door de jonge vrouwen werd gezwijmeld.
In de jaren zeventig kreeg hij een aantal rollen in grote films zoals “Walking Tall” en “Bob & Carol & Ted & Alice”.
De daaropvolgende jaren verscheen hij in een paar andere films en trad hij op in een aantal
populaire televisieseries zoals “Gunsmoke”, “Wonder Woman”, “CHiPs”, “The Odd Couple” en zelfs een terugkerende rol in “Family”, waar hij het vriendje van Kristy McNichol speelde.
Op zestienjarige leeftijd was hij nog steeds aan het acteren en maakte twee nieuwe films dat jaar en ook nog twee nieuwe tv-films, waaronder een hoofdrol in “Peter Lundy” en de “Medicine Hat Stallion”.
Zo zong hij ook goed en het zelfde jaar tekende hij een platencontract bij Atlantic Records en bracht hij een titelloos debuutalbum uit.
Hij haalde al snel de hitlijsten met remakes van de nummers “Surfin ‘USA” en “The Wanderer”.
Tienerbladen zoals Teen Beat en Tiger Beat konden niet genoeg schrijven over de hot popster, Pull-out posters van Garrett hingen bij heel veel jonge fans aan de slaapkamermuur.
Hij leek op het hoogtepunt van zijn carrière te staan en niemand wist dat zijn ondergang steeds dichterbij kwam, zelfs terwijl hij glimlachend in de schijnwerpers stond.
Er kwamen nog twee albums uit een in 1978 “Feel the Need” en 1980 “Can’t Explain”, voordat hij van label wisselde en Atlantic verliet voor Scotti Brothers, de laatste zou hij later beschuldigen van het beheersen van zijn carrière met een strakke teugel, waardoor hij geen creatieve vrijheid meer had.
Hij was toen zeventien jaar en genoot van de levensstijl van een rockster toen zijn val kwam door een auto-ongeluk.
Hij was de chauffeur van een goede vriend, “Roland Winkler” die op de passagiersstoel zat.
Na het ongeluk bleef zijn vriend de rest van zijn leven aan een rolstoel gebonden en verwoestte Garrett zijn leven in de vorm van zelfvernietiging die zijn carrière beïnvloede in een wereld van alcohol, heroïne en schuld.
Hij hield lang genoeg vol om nog twee albums uit te brengen, “Same Goes for You” in 1979 en “My Movie of You” in 1981.
Hij werkte mee aan nog een paar films en televisieshows, maar niemand leek hem nog op te merken.
In 1998 werden een aantal van zijn beste hit nummers verzameld en op een album met de titel “The Leif Garrett Collection” gezet.
Het volgende jaar was zijn levensverhaal te zien op video “Behind the Music
waar hij vertelde dat hij heroïne had gestopt, maar kort daarna in een programma voor drugsmisbruik was terechtgekomen.
In 2000 stelde hij een band samen met de naam “Godspeed” en nam een aantal nummers op, maar kon er geen enkele uitbrengen voordat hij zich van de groep splitste.
Hoewel zijn solocarrière voorbij lijkt te zijn, leent hij zijn talenten nog steeds uit aan albums en het werken met andere artiesten.
Zijn grootste muzikale hit was het nummer getiteld “I Was Made for Dancing”.
De smash disco-single stond bovenaan in de hitlijsten in zowel de Verenigde Staten als het
Verenigd Koninkrijk.
Maar al te vaak kost het vinden van roem en rijkdom zo vroeg in het leven later een enorme tol en zo was het ook voor Garrett.
Maar dit weekend is hij de Gouden terugblik in de Bankshow.

16 gedachten over “Leif Garrett – I was made for dancing.

 1. Lies

  Dààr ben ik wel niet voor gemaakt, Hans !
  Lie(f)s.
  @Sukkeltje toch, kan je echt ellendig van zijn… Hopelijk snel beter. Lieve omarming.
  Lie(f)s.

 2. mizzD

  Hmm.. dacht dat het een heel ander nummer was.. nu moet ik op zoek naar dat nummer dat ík dacht dat het was, anders zit ik daar de hele dag mee in m’n hoofd hahaha!

 3. John

  Ik zet altijd eerst het nummer aan voor ik ga lezen, en dacht al gelijk het te kennen. Ik ken het nummer, maar het verhaal er achter niet. Nu ken ik beiden.

 4. Yova

  Oja deze ken ik wel. Maar heel vaag. Leuk om weer te luisteren. Alvast fijn weekend. PS:Stadhuis in Gouda is zeker mooi. Hebben nog foto van.

 5. די מריו

  als ze door dit nummer volgende week met een dansnummer komen, dan heb jij het gedaan. De dansnummers van nu zijn niet meer zoals die van vroeger.

  Love As always
  Di mario

 6. Ka

  Weer iemand die ik niet ken.
  Heb ik vaak bij jou.
  Jouw kennis is erg groot, dat moge duidelijk zijn.

  PS: de film over Freddy Mercury al gezien Hans? Echt wel wat voor jou denk ik.

Reacties zijn gesloten.