Dana Winner – Hopeloos en verloren.

Afgelopen zondag vierde “Chantal Vanlee” haar geboortedag, ze is geboren op 10 februari te Hasselt in 1965.
Zo is ze een populaire Vlaamse zangeres die bekend geworden is onder haar artiestennaam “Dana Winner” .
Ze groeit op in een gezin met 5 kinderen en houdt van zingen en daarom sluit zich aan bij een plaatselijk kerkkoor.
Wanneer ze op een dag deelneemt aan een zangwedstrijd met een liedje van “Mireille Mathieu” wint ze die tot haar eigen verbazing.
Vanaf dat moment volgen de dingen elkaar snel op,
in 1989 scoort Dana haar eerste hit in Vlaanderen met een cover van “The Carpenters” hun klassieker “op het dak van de wereld” en sindsdien is het niet meer gestopt.
De zangeres met de gouden stem begon in 1989 aan haar succesvolle muziekcarrière en is al meer dan 25 jaar actief in de showbis.
Ze is niet meer weg te denken uit de theaters waar ze dan ook veel optreed samen met haar vaste band.
Dana Winner is één van de populairste zangeressen uit België waar ze al vijf keer verkozen werd tot beste zangeres.
Maar ook in andere landen is ze bijzonder populair en verschijnt ze in de hitparades van Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken en Zweden.
Tientallen gouden en platina onderscheidingen en verschillende nummer 1 hits zoals “De Oude Man En De Zee”, “Woordenloos”, “Zeven regenbogen” en “Westenwind”.
Het nummer “Hopeloos en verloren” is dit weekend de Gouden terugblik in de BankShow,
want het nummer komt niet alleen in de Top 40 binnen, maar ook in de Vlaamse Ultra Top 50 waar ze al meerdere andere hits heeft gescoord.
Het nummer is uit gebracht op cd samen met het “ Dan Zal Ik Sterk Zijn”, later is het nummer toegevoegd op haar album “ 10 jaar het beste van Dana Winner ”.
Deze week de Gouden terugblik voor de Vlaamse luisteraars en omdat ze met dit nummer zowel in Belgie als Nederland een hit was.

16 gedachten over “Dana Winner – Hopeloos en verloren.

 1. Matroos Beek

  Ze is geliefd bij de oudere Vlamingen. Ik ken haar van naam maar verder ken ik niks van haar muziek. Tenzij de ‘oude man en de zee.’

 2. Trudy

  Heb gelezen dat je weer kan ruiken, dat je afvalt en weer stukjes loopt, zo fijn. Probeer dit weekend de show te luisteren, maar het ww is verdwenen had ik er in staan en wat ik ook probeer, weer het niet meer ( ouderdom ) kun je me helpen? mijn e-mailadres heb ik niet meer, kan er niet meer bij door de brand, mag het op mijn weblog? Fijn weekend, ik hoop dat ik goed heb getypt, ik heb onwijs last van mijn ogen, kan het niet teruglezen. Fijn weekend!

 3. Lies

  Zo erg is ’t nu ook weer niet, Hans…, als ik de tekst ‘beluister’…
  Mooie lied, mooie stem.
  Lie(f)s.

 4. Yova

  Wauw wat is deze muziek erg mooi om te luisteren. Echt super. Helaas ken haar niet. Ze is goede zanger. PRACHTIG HANS!!! Wat erg dat je ook zware griep hebt gehad. Dat is zeker niet mooi! Dan ook gevallen erbij. Hopelijk gaat wat beter met je rug Hans. Wees zuinig met je rug. Je probeert al wandelen. Beweging is juist goed. Beterschap Hans. Fijn weekend.

 5. klaproos

  ahhh Dana, ik ben eens langs haar huis gekomen lang geleden 🙂
  een simpel huisje tóen… ik weet niet hoe het nu met haar is,
  mooie stem heeft ze he

 6. mizzD

  In NL een hit? ik ken het hele nummer niet, dus dat is dan langs me heen gegaan. De naam Dana Winner zegt me natuurlijk wel wat.. al zó lang bekend in België, dan komt dat weleens langs op tv en zo hè. Maar na het afluisteren van deze link weet ik wel dat het mijn smaak niet is. 🙂

 7. Marlou

  Hoi Hans,

  Ik ben helemaal niet thuis in de Vlaamse zangers.
  Misschien moet ik er eens in gaan verdiepen, want deze Dana heeft een mooie stem.
  De begeleiding met al die strijkers vind ik ook mooi.
  Het lied komt me wel bekend voor, althans… de melodie.

  Groetjes en prettig weekend!
  Marlou

 8. די מריו

  net als John, verdenk ik je dat je er al eens eerder over gelogd hebt. Want ik ken haar ook van naam, maar dit nummer zegt me helemaal niets. Ze heeft inderdaad een prachtige stem.

  Love as always
  Di mario

 9. Suske

  De zangeres ken ik natuurlijk, maar volgen doe ik niet.
  Daarom dat dit nummer me niets zegt.
  Fijne Vrijdag Hans.

 10. John

  Heb je al eens over haar gelogd Hans? Want ik ken haar niet maar ik ken haar wel. VErder denk ik dat ik erg weinig van of over haar hoor. Maar als ze zo vaak verkozen wordt moet ze wel goed zijn.

Reacties zijn gesloten.