Vroeg niezen.

Het was prachtig weer in februari en maart maar heb er zelf weinig van kunnen genieten, maar dat ter zijde.
Maar na deze zonnige periode, die nog niet over is leeft de natuur helemaal op en dat betekent de Hazelaar en berkenbomen in bloei komen, ik mocht het mee beleven bij MizzD.
Leuk voor natuurliefhebbers, minder leuk voor mensen zoals ik met hooikoorts.
De verwachtingen zijn dat het tot begin mei niezen is geblazen.
Dat is altijd nog beter dan bij in het rookvrije deel van het ziekenhuis een wolk van tabaksrook in te moeten ademen die een ander zo frontaal in je gezicht uitblaast.
Dat gebeurde me afgelopen donderdag toen ik voor een maag onderzoek daar moest zijn.
Je zou ze ter plaatse van het roken af willen helpen, maar voelde me daar te beroerd voor.
Vernam wel dat het roken rondom het ziekenhuis helemaal verboden gaat worden, maar dat wil nog niet zeggen dat men zich aan het verbod houdt.

16 thoughts on “Vroeg niezen.

 1. Matroos Beek

  Ik neem er een pilletje voor, anders voel ik me grieperig van februari tot juni. En daarbuiten ook vaak… Ben ook zeer allergisch voor kiwi. Dat schijnt een kruisallergie te zijn met de voorjaarsbloeiers. Die kiwi-allergie is link omdat het zo heftig is. Hier komen geen kiwi’s in huis.

  Reageren
 2. Yova

  Niezen is zeker heel vervelend iets. Hooikoorts hebben vaak mensen heel erg last van. Je bent ook allergisch van hazelaars. Je had toen tegen ons gezegd. Weet ik nog. Maar tegenwoordig kunnen iets krijgen voor de hooikoorts. Ik heb ook vanmorgen veel moeste niezen. Ach dat kan gebeuren. Leuk filmpje om uit te leggen.

  Reageren
 3. willy

  hooikoorts ..heel vervelend als je daar last van hebt Hans

  en van roken ben ik al jaren af

  ik begrijp trouwens niet waarom ik vroeger wel gerookt heb

  prettige dag

  Reageren
 4. klaproos

  hé bah Hans, allergie is niet prettig, en roken… brrrr. ik vind het zó intens smerig hé, heb zelf flink gerookt maar zó blij dat het klaar is …

  sterkte met je allergie hans

  Reageren
 5. willyduvel

  Ja Hans wat is de gulden middenweg ?? pollen roken snoepen en ga zo maar door Alles verbieden wat sommigen graag doen en anderen niet ? nu blijkt dat houtkachels héél vervuilend zijn en morgen weer iets nieuws in de krant en weer iets om te verbieden Tja Hans ik weet het ook niet meer Groetjes (zo lang het nog mag !

  Reageren
 6. Lies

  Je filmpje is duidelijk, Hans, maar je moet het maar hebben…
  ‘k Heb ook gerookt, twee pakjes daags… Gelukkig, in een ver verleden…
  Lie(f)s.

  Reageren
 7. Marlou

  Hoi Hans,

  ja… roken mag van mij overal verboden worden.
  Toen ik 10 jaar geleden dagelijks naar het AVL moest voor de bestralingen was er buiten, vlak bij de ingang nog een rookcabine.
  Ik vond dat zo ontzettend idioot.
  Naast een kankerziekenhuis een rookcabine!!!!!
  maar… inmiddels is dat weggehaald. Gelukkig maar!

  groetjes!
  Marlou

  .

  Reageren
 8. mizzD

  Je hoort dat echt steeds meer en meer, van mensen die hooikoorts hebben. Van honden is het minder bekend, maar ik vermoed dat Jaxon het ook heeft. Waar ie allergisch voor is, is nooit vast komen te staan, maar wél toevallig dat het na een héél rustige winter tegen het bloeiseizoen van de hazelaar begint hè..! Géén niezen, maar wél veel jeuk.. ook niet prettig hoor!
  Bah, mensen die rook in iemand anders gezicht blazen.. da’s wel érg onfatsoenlijk! Ik heb er medisch gezien niet eens last van, maar dat zou ik toch ook héél vervelend vinden hoor!

  Reageren
 9. Ka

  Ik ben blij dat ik het niet heb, wat een ellende.
  En dan al die medicatie waarvan je zo suf wordt…
  Bah!

  Reageren
 10. די מריו

  Ik zat net om me heen te kijken waar mijn medicijnen tegen tegen zijn gebleven. Man, ik loop helemaal vol. En een rookvrij ziekenhuisplein, daar ben ik voor.

  Love As Always
  Di Mario

  ps, het was gisteren idd 1 april.

  Reageren
 11. rebbeltje

  Ha dan mogen ze achter de streep nog roken…
  Dat niezen is dus minder leuk en rook recht in je gezicht blazen is a sociaal
  En dat bij een zkh pfftt
  Slaap wel

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *