Bestolen.

Goede morgen buurvrouw, ik noem haar maar even zo,
normaal noem ik haar bij haar voornaam.
Goede morgen, hoe heet je ook al weer?
Hans, Hans Bank.
Heb je het al gehoord?
Vertel, wat moet ik hebben gehoord?
Nou ik ben berooft, door twee jongens.
Ik zat op het bankje hier achter, lekker in de schaduw, het was zo warm.
Komen er twee jongens naast me zitten een links en een rechts.
Dus ik maak een praatje met ze, ik heb altijd met jongeren gewerkt dus ik ben niet bang.
Na een paar minuten gingen ze weer weg.
Dus ik zat er nog even en toen ik weg wilde gaan pakte ik mijn rollator en zag ik dat ze vanuit mijn tas mijn tasje met portemonnee, pasjes en sleutels hadden gestolen.
Nou zoiets doe je toch niet, ik doe het ook niet.
Maar gelukkig werd het tasje later gevonden en ze hebben alleen het cash geld eruit gehaald.
De politie kwam het tasje bij me terug brengen.
Nou zoiets doe je toch niet, ik doe het ook niet.
Ik zeg tegen haar dan heb je veel geluk gehad, het zijn gelegenheidsboefjes.
Maar ik heb je wel meer gewaarschuwd, dat je moest oppassen met je tas open op de rollator te zetten en je spullen voor het grijpen liggen.
Nou zoiets doe je toch niet, ik doe het ook niet.
Ja, maar andere denken daar anders over, dus leer nu je les.
Nou zoiets doe je toch niet, ik doe het ook niet.
Ze moeten met hun handen van mijn spullen afblijven.
Dit is zo, zeg ik en daar heb je gelijk in, maar de praktijk is anders.
Nou zoiets doe je toch niet, ik doe het ook niet.
Vraag me af of ze het nu anders gaat doen en haar tas dicht doet als ze buiten is, denk het niet.


Boefjes zijn het.

16 gedachten over “Bestolen.

 1. Wim

  Zoiets doen we inderdaad niet, zou niet in me opkomen, maar anderen doen het helaas wel, meer dan ons lief is, dat blijkt nu maar weer .. Treurig eigenlijk dat je op die manier aan je geld moet komen, je kunt er maar beter voor werken . Maar ja, krijg het maar eens de wereld uit, onbegonnen werk, het lijkt ook wel steeds erger te worden.

 2. rebbeltje

  Weer iemand die het vertrouwen in de medemens kwijt raakt…zo jammer want je moet toch een praatje kunnen maken zonder dat je beroofd wordt. Zoiets doe je toch niet 😉
  Groetjes

 3. Yova

  Vreselijk voor de mevrouw. Echt lafaard die het doen. Laat maar opsluiten die twee. Nooit met de tweeën praten. Soms komen ook met de tweeën aan de deur. Nooit binnen laten. Dan ben je fout. De ene houd aan de praat. DE andere stelen in huis leeg. Zo gaat het. Maar deze vrouw zat op de bank. IK heb zo meelij met deze vrouw. Gelukkig heeft deze vrouw niks. Fijne dag.

 4. mizzD

  Lafaards! ze nemen tegenwoordig doorlopend die oude mensjes te pakken.. lekker makkelijk doelwit hè!
  Alles en iedereen wordt beveiligd nu en staan camera’s op.. dus dan maar voor de oudjes gaan, die denken nog dat iedereen even braaf is als zijzelf zijn.
  M’n oude tante is het bezoekje van die brutale dieven in haar huis nooit meer te boven gekomen… moet nu naar een verpleegtehuis, vind dat echt zó erg! M’n moeder zou zeggen ‘ik hoop dat hun klauwen eraan vast branden!’..!

 5. Morgaine

  Stiekem moet ik om haar lachen, ze heeft gelijk, zoiets doe je niet, maar helaas, tijden zijn veranderd, ik wens dat ze het nu toch even anders gaat doen dan… ze heeft nog heel veel geluk gehad dat alles terug is gekomen ook…

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *