Van de Bank plaat.


Hoe kijk jij naar je geboorte plaats?
Je groeide erop en bleef je er wonen?
Of ben je vertrokken om wat voor reden dan ook.
Maar je jeugdherinneringen over je geboorteplaats blijven.
De van de Bankplaat is deze week:
Ike & Tina Turner met het nummer “Nutbush City Limits”.

Aanstaande donderdagmiddag staat de nieuwe “Bankshow” op de “Bank’s Radio” pagina.
Mocht je een verzoekje hebben, laat het Hans Bank weten,
hij zal deze dan meenemen in de uitzending.
Je verzoek kun je aanvragen tot aanstaande woensdagochtend,
moet even onder de bank kijken of ik deze wel in mijn verzameling heb.
Trouwens daar haal ik de muziek altijd vandaan, soms onder het stof,
soms een blinde greep, als het maar goed in het gehoor ligt.
Wens je een zonnige week toe.

15 thoughts on “Van de Bank plaat.

 1. Matroos Beek

  Ik groeide op in een bekrompen klein dorp vol boeren en kerkgangers. Ik was er desondanks gelukkig omdat we veel vrijheid kregen van onze ouders en de natuur prachtig was. Toch vond ik het ook verstikkend. Ik ga er nog steeds twee keer per week naartoe bij mijn moeder, maar ik zou er niet meer kunnen wonen. Meer dan vroeger bezorgt het mij een benauwd gevoel… Ik ken er ook niemand meer.
  Ik woon nu al twintig jaar over de grens in Nederland. Een land dat mij past. Maar hier in het dorp blijf ik wel een vreemde. Hier word je niet zomaar aanvaard in het stugge vissersdorp. Kan me niet schelen. Ik ben ‘the new kid in town’ en zal dat altijd blijven als het van de bewoners afhangt. Doe mij dus maar dit nummer van ‘the Eagles.’
  Dank je Hans!

  Reageren
 2. TRUDY

  Na vele omzwervingen kwam ik op mijn veertigste ( geschat ) weer op mijn nestje.

  Donderdag en vrijdag slaap ik in Amersfoort, ga heel veel mooie dingen bekijken, verheug me er erg op, slaap in een leuke B&B in de oude stad. Was het al zo lang van plan…… De B&B is in de stijl van mijn huisje, maar dan groter, zelfde trapgevel en deuren, ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, wat zal dat fijn zijn.

  Ik vraag aan: Luz Casal met Historia de un Amor

  Reageren
 3. Villasappho

  Het nummer is mijn smaak niet. Ik ben heel wat kilometers van mijn geboorteplaats vertrokken en mis het daar alleen omdat ik de Brabander in het algemeen wel eens zat ben en dit dorp specifiek omdat ze zo achterlopen ook in vergelijking van dorpen verderop. Remigreren denk ik ook niet aan.

  Reageren
 4. mizzD

  Oh daar schrijf ik nog geregeld over.. m’n geboortestad Dordrecht.. kom er heel graag en heb er tot m’n 21e gewoond. In het huis waar m’n pa nog stééds woont. Nu alweer langer in Rotterdam, om dichter ij m’n werk te wonen in eerste instantie. Ondertussen al lang verhuisd naar Zuid-Rotterdam wegens sloop en renovatie van de straat waar ik eerst woonde en m’n eigen buurtje nu heeft iets dorps.. maar de grote stad is makkelijk hè, alles bij de hand.
  Misschien leuk om Big City van Tol Hansse eens te draaien.. gaat wel over Amsterdam, maar blijft een leuk nummer. 😉

  Reageren
 5. Peter

  In Schiedam geboren. Toen ik trouwde anderhalf jaar in Vlaardingen gewoond en toen weer terug naar ‘mijn’ Schiedam.
  Het verzoekje dit keer is van Jermaine Jackson & Pia Zadora met When the rain begins to fall. En die regen is vanmorgen alvast begonnen hier.
  Maak er een leuke week van en groetjes van Peter.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *