Kokosbrood.

Ik zat de video De Blauwe Tram deel 1 – Smalspoor – Nederland op het youtube kanaal van Great Railways te kijken en zag veel jeugdherinneringen en opeens moest ik aan kokosbrood denken.
Klinkt misschien vreemd, maar het is een jeugd herinnering.
Als we op vakantie of een dagje uit waren maakte moeder tussen de middag in de bossen van Heemskerk boterhammen met kokosbrood.
Dan kregen we een witte boterham met een plak kokosbrood als broodbeleg.
Het is nog steeds verkrijgbaar in de smaken wit naturel, framboos rode druif, sinaasappel,
banaan en aardbei.
Het was altijd een feest, na een lange fietstocht in de bossen of aan het strand een boterham met kokosbrood met een beker karnemelk te krijgen.
Aan het strand was de boterham extra gevuld met zand, maar dat hoorde erbij.De Blauwe Tram.

17 gedachten over “Kokosbrood.

 1. Nicole Orriëns

  Wat leuk dat er zo’n herinnering kwam bovendrijven. Ik vind het altijd mooi hoe geuren en smaken herinneringen opwekken, hoewel het in dit geval natuurlijk een beeld was.

 2. Morgaine

  Och ja.. je vergeet de chocolade variant, dat is mijn favoriet… kokosbrood, chocolade… heel soms… haal ik het nog weleens, eens in de 10 jaar, thuis kreeg ik dat niet overigens, heb het leren kennen bij anderen thuis, maar ik eet ze zo, niet op brood… hahaha

  De blauwe tram, daar heb ik nog wel eens in gezeten, in Amsterdam… op gewone dagen… ik denk dat de gele trams dan even te weinig waren of zo.. geen idee eigenlijk, ik weet wel dat ik het altijd een feestje vond als ik naar school ging, en de blauwe tram kwam aan…. dan ging ik direct achterin staan/zitten 😀

  X

 3. mizzD

  Hihi.. je haalt hier uit de reacties meteen de Belgen.. die denken dat het een soort brood is, terwijl het dus iets voor óp brood is.. ook al heet het dus wel brood! Ik vond dat als kind ook lekker.. maar het is wél mierzoet hè. Ben nu toch wel meer van het hartige broodbeleg hoor!

  1. mizzD

   Btw.. gisteren Amersfoort (de Koppelpoort met name, maar volgens mij ook dat winkelcentrum waar jij veel over post) in beeld bij het tv-programma ‘Denkend aan Holland’..!

 4. Bertie

  Je reactie is in afwachting van moderatie.

  Kokosbrood, wij aten het nooit. Ik leerde het kennen bij anderen.
  De blauwe tram is best leuk, ik zag er een stukje van.

 5. Bertie

  Kokosbrood, wij aten het nooit. Ik leerde het kennen bij anderen.
  De blauwe tram is best leuk, ik zag er een stukje van.

 6. Yova

  Ik was vroeger gek op. Nu allang niet meer. Te zoet voor mij. Smaakt wel lekker op de brood.
  Je had dan twee verschillende smaken in zo pakje. Kinderen vinden dit heerlijk denk ik. Groetjes,

Reacties zijn gesloten.