Lieve Buuf.

Tijdens de installatie van de cv ketel kwam mijn buurvrouw van ruim in de tachtig binnen huppelen, ach de deur staat toch open en dat vind ik prima.
Ze had ook wat problemen met de informatie via de post.
Ze had wat moeite met de informatie in de brief en waarom men nu bij mij de cv ketel kwam vervangen.
Ze had nog geen informatie ontvangen en snapte niet dat men nu bij mij aan het werk was.
Ik vertelde dat de uitvoerder me een week terug in de hal had aangesproken en toen een afspraak met mij had gemaakt.
Maar u heeft ook een brief ontvangen dat men vanaf nu tot oktober bezig is om de CV ketels te vervangen.
Dus ik vermoed dat u nog een bericht heb ontvangen en anders komt u maar bij me en bellen we het bedrijf over de voortgang.
Ja zegt ze ik heb net kleding aan de weggezet voor het goede doel, zeg ik tegen haar helemaal vergeten door de drukte.
Nou zegt ze geef het me maar mee, dan zet ik het wel voor je beneden.
Wat lief van haar.
En daar gaat ze met rollator, Ze neemt de herinneringen van mijn kinderen mee.
Heel lief, maar ook pijnlijk.
Maar voordat ik ben hersteld vraagt een andere buurvrouw me over wat ze moet doen.
beetje dubbel afsluiten van een verleden en andere mensen helpen, het leven is soms heel vreemd.
En dit schrijf ik dus midden in de nacht, het moment waar in ik me goed voel.

17 thoughts on “Lieve Buuf.

 1. Matroos Beek

  Zo zou het overal moeten zijn, dat mensen spontaan elkaar helpen.

  Wat me verder opvalt, is dat je schrijft dat je je midden in de nacht goed voelt. Ik voel me nooit goed midden in de nacht. Het is mijn donkerste moment en ik vind het vreselijk om dan wakker te zijn… wat helaas wel vaak gebeurt. Misschien moet ik wat meer mijn best doen om het leuk te vinden. Maar hoe?

  Reageren
 2. Tine de Jong

  Hier hebben we ook enkele lieve buufjes die ons helpen soms om de boodschappen naar boven te brengen en als zij hulp nodig hebben zal ik dat ook zeker doen. Ze zijn allen nog vrij jong vergeleken met ons en men zegt weleens dat de mentaliteit jongeren anders is maar wij merken er hier niks van. Met hun kijk op de wereld geeft ons ook weer een andere blik en van hen leren we ook veel.

  Reageren
 3. Morgaine

  Beter een goede buur dan een verre vriend… pijnlijk maar soms zo nodig om ruimte te maken… voor toekomst juist…

  Way to go, en ja, soms voel je je in de nacht beter, ik ging ook pas om 3 uur slapen afgelopen nacht, ik ben nu even alleen he… bleek dat Liefste ook nog wakker was trouwens… zonder het te weten van elkaar…

  X

  Reageren
 4. mizzD

  Midden in de nacht voel je je het best? Waar heb je last van dan.. je longen?
  Waardeloos hoor!
  Maar je oude buurvrouwen helpen je wel.. zoals jij hén helpt.. is toch fijn, zulk écht sociaal contact hè!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *