Sarit Hadad – Light A Candle.

Dit wekend een Israëlische zangeres, die bekend is geworden door haar deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2002.
Sarit Hadad” is geboren op 20 september 1978 in de stad Afula een stad in de vlakte van Jizreël in Noord-Israël in een Joodse familie die later naar de stad Hadera verhuisde.
En ze viert vandaag haar eenenveertigste verjaardag.
Haar echte naam is Sara Hodedatov en ze komt uit een muzikale familie.
Ze was een student aan de Democratische School van Hadera.
Toen ze acht jaar oud was begon ze met het geven van uitvoeringen bij een plaatselijke club ze was een wonderkind dat klassieke muziek op de piano speelde.
Ze vertelde het haar ouders niet en toen ze er twee jaar later achter kwamen, waren de
uitvoeringen voorbij.
In die periode leerde ze zichzelf onder andere orgel, gitaar, accordeon en darbuka spelen en nam ze deel aan een wedstrijd voor jong talent, waar ze op de piano speelde.
Toen ze vijftien was trad ze toe tot de Hadera Youth Band.
Dit was de eerste stap in haar solocarrière, waarin veel van haar nummers bovenaan de Israëlische hitlijsten stonden.
De Israëlische staatsomroep IBA selecteerde haar om haar land te vertegenwoordigen op het 47ste Eurovisiesongfestival dat plaats vond op 25 mei 2002 in de Saku Suurhal in Tallinn, Estland.
Ze zong daar het nummer “Light a candle” (Let’s light a candle together), waar ze eindigde als twaalfde met zevenendertig punten.
Er waren enkele verzoeken om dit lied te diskwalificeren vanwege de politieke situatie in Israël, maar Eurovisie heeft geen regels die een dergelijke diskwalificatie vereisen.
Nadat ze bekend was geworden door het Eurovisie Songfestival, nam ze vervolgens talloze Israëlische nummer één albums op, waaronder “Like Cinderella”, “Sweet Illusion” en
Miss Music”.
Ze staat bekend om haar werk in de pop- en Mizrahi-joodse muziekgenres en dat ze zingt in meerdere talen, waaronder Engels, Arabisch, Georgisch, Turks, Grieks en Hebreeuws.
Ze was de eerste Israëliër die (professioneel) optrad in Jordanië.
In december 2006 trok ze volle zalen in New York, Miami en Los Angeles met haar Sing with Sarit tour.
In juli 2007 onthulde “Madonna” dat ze een fan is van Sarit Hadad en graag naar haar muziek luistert wanneer ze dineert in een koosjer restaurant in de buurt van haar huis.
In oktober 2009 werd ze door het Israëlische muziek-tv-kanaal (kanaal 24) uitgeroepen tot
“beste zangeres van de jaren 2000”.
In 2011 bracht ze haar twintigste album uit met de titel “20”, met waar men wel van zegt een van haar slechtste nummers ooit, “Do You Love Me”.
In de jaren 2012 tot 2014 zat ze in de jury van “The Voice Israel”.
Twee jaar later werkte ze samen met “Shalom Hanoch”, met Shalom’s nummer “Eich Zeh At”, voor sommige een vreemde samenwerking.
Op 21 september 2017 is ze bevallen van een meisje genaamd Noya, haar eerste kind.
De “Sarit: The Show” uit 2018 is een spektakel dat in Las Vegas-stijl wordt geopend in Tel Aviv en zorgt over het algemeen goede recensies.
In het zelfde jaar ontving haar muziek tijdens het joodse jaar 5778 meer airplay dan welke
andere artiest.
Onlangs bracht ze haar nieuwe nummer “Ben Adam” net op tijd voor het Joodse hoogseizoen uit.
Naast haar zangtalent heeft ze ook in diverse “televisieseries” meegespeeld.
“Miss Music” zoals ze wel wordt genoemd is dit Weekend de Gouden terugblik met haar
nummer Light A Candle.


Eurovision 2002 Israel – Sarit Hadad – Light A Candle

11 gedachten over “Sarit Hadad – Light A Candle.

 1. mizzD

  Ik vind het nog steeds raar dat Israël mee kan doen aan een Europees liedjesfestival.. tegenwoordig Australië zelfs.. alsof Europa niet genoeg landen heeft..!
  Ken deze mevrouw niet, maar ik ben dan ook geen fervent Songfestivalkijker. Ik kijk al op tegen die heisa hier vlak bij m’n huis volgend jaar..!

 2. Yova

  Voor mij deze liedje onbekend. Ze zingt wel goed. Heerlijk muziek om te luisteren. Ik luister wel naar deze muziek. Fijn weekend.

 3. Suske

  Een mij onbekende zangeres.
  Jammer dat het festival niet meer is wat het geweest is. Vroeger werde de winnaars en liedjse veel bekender. Nu zijn we de meeste de dag erna al vergeten.

 4. די מריו

  Ja natuurlijk is deze artiest bekend voor me. En ik wist niet alles wat je had opgeschreven over haar, maar diverse dingen wel. Een goede artiest. Ik luister ook regelmatig naar haar.. maar niet naar Madonna. 😉

  Love As always
  Di Mario

Reacties zijn gesloten.