Bomen planten.

Heel goed nieuws over het planten van nieuwe bomen, want tijdens een loopje kwam ik een bordje tegen bij een nieuw geplante boom.
Daarop staat te lezen dat de gemeente Amersfoort tot en met 2021 van plan is om zo’n 4000 nieuwe bomen te planten en dat verspreid over de hele stad.
De bomen komen te staan op plekken waar in de afgelopen jaren zieke of dode bomen zijn weggehaald zonder deze te vervangen door nieuwe bomen.
Dat is gekomen door bezuinigingen en de gemeente wil nu een inhaalslag maken door
de bomen als nog te vervangen.
Dat is een goede zaak want de bomen zijn de longen van de stad.
Bomen zorgen voor een prettig woon- en leefklimaat, dat schreef ik gisten al.
Bomen dragen bij aan het bereiken van doelstellingen als een gezondere stad, het verminderen van de effecten van een veranderd klimaat, een betere milieukwaliteit
(bomen reduce¬ren fijnstof, CO2 en leveren zuurstof) en meer natuur in de stad, is te lezen op de website van de gemeente.


Informatie bordje.


Nieuw Treurwilg.

Herplant project gemeente Amersfoort.

15 gedachten over “Bomen planten.

 1. Morgaine

  Als een deel van het bos er ook onder valt, zoals de Dierentuin, ja dan kom je wel aan deze aantallen natuurlijk, maar dat weet niet iedereen 😉

  fijn dat ze dat doen!

  X

 2. mizzD

  4000!! Maar ja, als je het ook zó lang laat liggen..!
  Volgens mij worden ze hier toch sneller vervangen. In ónze wijk zéker.. bij ons zijn de bomen zelfs een soort van beschermd.. horen bij het beschermd stadsgezicht dat dit tuindorp is.

 3. Sjoerd

  Dat is een mooi initiatief. Maar ik moet zeggen dat het hier in Heerlen ook wel gebeurd. Eigenlijk moeten ze dat in het hele land doen. Er staan veel te weinig bomen in Nederland. Ik heb er zelf ook drie in mijn stadstuin staan, een esdoorn, een goudiep en een eukalyptusboom. Meer ruimte heb ik niet

 4. klaproos

  een prachtig initiatief hans, bomen moeten wel jaren staan voor ze veel co2 opnemen, en ondertussen wordt er aan de andere kant massaal gekapt,
  ik word daar wel verdrietig van… wat een onkunde

  heb het fijn vandaag hé

 5. די מריו

  4000, dat zijn beste aantallen, maar A’foort is ook een groot gebied, dus je zult er wel iets van terug zien, maar het zal niet verdubbelen.

  Love as always
  Di mario

 6. Yova

  Wauw 4000 bomen terug zetten best wel veel. Gelukkig dat weer bomen terug gekomen zijn. Het staat ook veel gezelliger. Bij ons zie ook veel bomen in de straatjes. Ik vind heel goed idee. Leuk filmpje om laten zien. Fijne dag.

Reacties zijn gesloten.