Bijna braken.

Er ontstaan soms problemen in de pc, waarvan je denkt hoe heeft dat nu kunnen gebeuren.
Op een of andere manier werd vanuit mijn mailprogramma als ik op een link klikte telkens een schone pagina van Firefox geopend, maar ik kon daar alleen lezen, inloggen en reageren ging niet.
Dus ik dacht na een tijdje, gooi Firefox eraf en installeer deze opnieuw.
En met het herstelprogramma MozBackup , wat ik al jaren gebruik, zet ik de instellingen en de bladwijzers terug.
Maar ik kon een oudere versie van Firefox niet installeren en werd telkens naar de laatste versie door gestuurd.
Nu kun je wel een oudere versie van Firefox naast de laatste update gebruiken, maar dat schiet ook niet op.
Nou dat ging dus helemaal mis en dan krijg je echt braak neigingen.
Ik kon de instellingen niet meer plaatsen via het herstelprogramma, dag bladwijzers,
dag weblog adressen en wat al niet meer.
Gelukkig bracht mijn oude pc uitkomst en kon ik de bladwijzers over zetten op de nieuwe Firefox installatie, maar pas na een uurtje of twee zoeken en lezen.
En toen bleek het toch heel eenvoudig te zijn om de bladwijzers te exporteren via een USB stick.
Dus heb de bladwijzers geïmporteerd in mijn nieuwe Firefox installatie en daar stonden ze weer alle linkjes naar webloggers en andere adressen die ik niet kwijt wil raken.
Gelijk het bestand maar op een veilige plek geparkeerd op mijn pc, een back-up is wel zo veilig.
Dat was een hele opluchting, gelukkig start nu weer de bestaande Firefox pagina op als ik vanuit mijn mailprogramma een link aanklik.
Het was me het zondagsmiddagje wel.


18 gedachten over “Bijna braken.

  1. Suske

    Ik gebruik ook twee browsers. Chrome kan ook raar doen en dan ga ik naar de browser van Avast. Nog niet zoveel gebruikt maar is wel goed.

  2. Villasappho

    Ik heb zo’n enorme hekel aan dat soort dingen! Vandaag nog een plugin die na een update een foutmelding gaf en niets meer deed. Flop weer een half uur verder. Bedankt voor de tips, ik sla mijn favorieten ook meteen even op.

  3. willy

    van zoiets raak ik pas gestrest…Hans

    maar opgeven doe ik het niet snel

    en beter een back-up te veel dan een te weinig

    prettige avond

  4. Matroos Beek

    Van zulke dingen kan ik ook serieus ‘bijna ziek worden.’ Gelukkig geen braakneigingen, maar ik begrijp je volkomen. Gelukkig heb je het toch weer weten op te lossen. Goed gedaan Hans!

  5. willyduvel

    Heel knap van U Hans Héél veel dat met Pc te maken heeft is latijn voor mij (niet enkel pc hoor) Soms maak ik er een knoeiboel van Dan beloof ik mezelf eens een Back-up te maken maar is me nog niet gelukt . Ben op een ouderdom gekomen dat ik enkel kan “afleren” dus ik knoei maar voort Versterkende groetjes

  6. rebbeltje

    Gelukkig kan ik meestal zelf het probleem ook aanpakken en oplossen…niet op de gangbare manier maar blijf proberen tot het weer goed is en meestal lukt dat wel. 🙂
    Groetjes

  7. Tine de Jong

    Van bepaalde zaken heb ik wel een back-up laten maken want heb ook wel eens dat er iets niet werkt of niet gaat werken. Veel verstand heb ik er helemaal niet van maar soms bij een update kan er ook wat mis gaan en dan is het fijn dat er een back-up is die mij ook op de goede weg zal brengen. Ik gebruik ook chrome en die jij heeft had ik wel op de oude laptop, maar toen was alles stuk en kon ik het niet overzetten. Ik leer steeds meer en weet al iets als het nodig is en lukt het niet dan breng ik mijn laptop naar de computer winkel die altijd al mijn apparaat up to date houdt. Gelukkig had jij wel het geluk dat het weer in orde is.

  8. די מריו

    Dan breekt het zweet je ook echt uit he.. Ik herken het wel.. Misschien moet ik ook maar eens een back-up maken. Maar daar heb ik de aankomende tijd vast geen tijd voor.

    Love As Always
    Di Mario

  9. Marlou

    Gelukkig ben jij lekker handig en weet je het te fiksen!
    Veel mensen nemen “een student aan huis”…
    En die zijn dan een hoop gel;d kwijt…

  10. klaproos

    hé get Hans, dan zit je wel met je handen in het haar…
    afschuwelijk,
    blij dat alles weer naar behoren werkt voor je

  11. Morgaine

    Ik wist niet eens dat firefox nog bestond hahahahaha, ik heb een standaard van IE, geloof ik, heet nu Edge, maar ik gebruik al jaren Chrome…

    X

  12. Sjoerd

    Zo ben je gauw een hele dag zoet. Nadat firefox het ftp programma de nek om had gedraaid ben ik overgestapt op chrome. Het is overigens niet onverstandig om twee werkende browsers op je PC te hebben staan. Eens in de zoveel tijd exporteer ik alle links… (en wachtwoorden).

Reacties zijn gesloten.