Borsten.

Eigenlijk was ik verbaast over de eerlijke reacties van zondag over de beha.
Dan kan ik er ook nog wel een logje aan besteden, ben natuurlijk een man en veel mannen
hebben een voorliefde voor grote borsten.
Het zou ze terug brengen naar het moedergevoel.
Maar een buurmeisje, dat is ongeveer twintig jaar terug had daar een heel andere kijk op.
Ze was toen zestien jaar en borsten als melkbussen, eigenlijk is dat naast de seksuele functie is dat het doel.
Maar ze had er enorm veel pijn aan, de striemen van haar beha stonden diep gegroefd in haar lichaam.
Pijn elke dag pijn vertelde ze, maar gelukkig kon ze worden geholpen.
Een borst verkleinende operatie was de oplossing.
Wat was ze gelukkig na de operatie eindelijk borsten die bij haar paste.
Ze lied de foto’s aan toen mijn vrouw zien, ze huilde van geluk.
Daarom heb ik mijn drie jongens altijd geleerd, twee handjes vol is fijn, de rest komt later wel.
Want de pijn die mijn buurmeisje heeft gehad gun je geen vrouw.
Geen plaatjes en foto’s het was voor haar al pijnlijk genoeg.

22 gedachten over “Borsten.

 1. Matroos Beek

  Hallo Hans, zoals ik in mijn vorige reactie al schreef, vond ik mijn borsten pas nuttig toen ik borstvoeding gaf. Toen wist ik waar ze echt voor dienden. Het is onwijs mooi om dat te mogen ervaren. Alleen al voor die ervaring had ik veel kinderen gewild, wat mij toen helaas niet gelukt is. Het bleef bij eentje, maar daar gaat het niet over…
  Met mijn formaat ben ik tevreden. Niet te groot, niet te klein. Het maakt eigenlijk ook helemaal niet uit, als ik er mij maar goed bij voel. Te groot lijkt me echter wel lastig. Niks lijkt me ook maar niks.
  Mijn man houdt stiekem wel van heel grote borsten, maar hij heeft nooit een vrouw gehad met heel grote borsten. Gelukkig kan hij daarmee leven. 😁
  Er valt best nog veel over te zeggen en te schrijven over de borsten.
  NB: er zijn ook mannen met borsten. Mijn oud-directeur is overleden aan borstkanker…

 2. Suske

  Groot hoeven borsten voor mij niet te zijn. Het is de persoon/vrouw die telt. Jammer dat de media daar veel mee te maken heeft wat mooi moet zijn en wat niet. Eerst had je de ronde Marilyn Monroe en 10 jaar later wilde iedere vrouw of meisje gelijk Twiggy zijn, een wandelende planK.

 3. Marlou

  Ha Hans,

  vreselijk lijkt me dat.
  Mijn vriendin had ook grote borsten en die heeft 30 jaar geleden van beide borsten één kilo af laten opereren…
  Daar is ze nog steeds heel blij mee.
  I
  Gelukkig maar.
  Groet van Marlou

 4. mizzD

  Dat is dan weer een typische mannen-typering voor grote borsten.. ‘als melkbussen’.. dat mogen wij als vrouwen zelf zeggen, maar als mannen het zeggen vind ik het niet erg respectvol. Het is geen geheim, ik schreef er op m’n vorige blog altijd vrij open over, dat ik flinke borsten heb. Het is een heel gewicht en m’n nek en schouders zijn er in de loop der jaren min of meer krom van gegroeid. Maar echte pijn heb ik er niet van en als je alle ellende leest van dat soort chirurgische ingrepen, dan heeft dat me altijd ervan weerhouden om in het verder heel gezonde vlees te laten snijden. Het is alleen jammer dat mannen vaak zo’n 35cm te laag kijken als je met ze praat.. dus niet in m’n ogen hehe.
  Ik sta altijd wel verbaasd dat cosmetisch chirurgen jonge vrouwen extreem grote borsten aanmeten als ze daarom vragen.. ze zouden die meiden het eerder uit hun hoofd moeten praten, want zo’n extra gewicht is sowieso altijd een aanslag op de rest van je lichaam.

 5. Morgaine

  Inderdaad, ik heb ook iemand gekend die van nature hele grote had en daarmee dus rugklachen had zelfs… zij heeft ze ook daarom laten verkleinen, was puur medisch, wat was ze blij, toen alle pijn verdween en zij normaal kon staan, zitten, liggen…

  Ik heb het ook nooit zo begrepen grote borsten… ja oke, voor de man wel eventueel, hahaha en dan… heb ik naar horen zeggen de perfecte maat 😉

  X

 6. John

  Peertjes zijn het mooist, en dan een paar mooie ronde billen.
  Ja, sommige vrouwen kunnen er flink last van hebben als ze te groot zijn. Kan ook rugproblemen veroorzaken.

 7. Wim

  Ja, inderdaad, dat is de andere, pijnlijke kant, waar je eigenlijk nooit iets over hoort of leest, ook ligisch, daar loop je niet mee te koop. Maar meestal gaat het over vergrotingen, en de soms muslukte ingrepen met lekkende siliconen of anderzins. Toch mooi dat ook hier de helpende hand kan worden geboden !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *