Als mens.

Nu ik toch over seksualiteit schijf, kan er nog wel een logje bij.
Weet niet wat het los maakt bij de lezers, maar ik weet dan ik ze kan vertrouwen, natuurlijk is het openbaar.
Ik bedoel er niets verkeerd mee, maar het zijn herinneringen die boven komen en reageren hoeft niet, maar voor de kinderen vaak een vernedering.
Want ik heb drie gezonde zonen mogen ontvangen, God zij dank.
Maar stom gezegd weet niet de lengte van hun penis, want het zijn mijn kinderen die ik respecteer.
Maar hoeveel kinderen hebben wel niet een lichamelijk seksueel probleem!
Vanuit mijn oude beroep meegemaakt, dat kinderen werden gekleineerd om dat hun penis niet voldeed aan de seksueel gestelde eisen van de mode wereld, net als meisjes die te jong waren om borsten te hebben en daarom ook werden gekleineerd.
Maar elk mens is verschillend en ook in hun lichaam is dat.
Elk mens is uniek, daar moet men zeker van uitgaan.
Ik ben er altijd tegen in gegaan, kreeg er soms de grootste ruzie over.
Dan werd er gezegd dat je vast homo was, ja zelfs met een gezin van drie kinderen.
Het was in het onderwijs en eigenlijk wilde ik dit nooit delen, maar het zit me hoog.
Want wat is er mis aan een meisje van 14 die weinig borsten heeft, wat is mis met jonge jongen met een minder lange penis.
Ze hoeven niet te kakken worden gezet door de gymdocent die staat te gluren als ze moeten douche, toon respect voor wie ze zijn, went je af van de kinderen.
Volgens mij als een gymdocent zich zo gedraagt is er iets mis.
Ik heb me er altijd tegen verzet, tot dat je opbrand.
Als ik de jongere in de buurtsuup of in de buurt zie heb ik altijd veel respect voor ze.
Daar gaat het om in het leven, en dan hoef je niet in hun onderbroek te kijken.
Het gaat om de persoon die je aanspreekt en die zich ook voor jou aan het inzetten is.
Ik hou van de jeugd, ongeacht hun achtergrond en dat mag ik gelukkig met ze delen.

19 gedachten over “Als mens.

 1. Wim

  Mensen zijn er in soorten, maten, kleuren, groot, klein, dik dun, enzovoort, ook “down there” .. te erg voor woorden dat je zelfs daar om gekleineerd kunt worden, iedereen mag er zijn ! En respect voor elkaar is het hoogste goed Hans, Een overpeinzing waar over nagedacht kan worden .. Fijne Pinksterdagen !

 2. Matroos Beek

  Mensen zijn er in alle kleuren en maten. Zo ook de geslachtsdelen. Wij leerden dat we allemaal gelijk waren geschapen, maar dat lijkt me niet helemaal te kloppen. Het is beter om kinderen te leren dat we erg van elkaar kunnen verschillen, maar dat dat O.K. is. De geest van die gymleraar daarentegen is helemaal niet O.K.
  Ik denk dat velen van ons herinneringen meedragen die niet fraai zijn en die we toch af en toe eens van ons af willen praten of schrijven. Dat is ook goed.
  Jij was vast een graag geziene, lieve leraar Hans. Zo ervaar ik jou in ieder geval als blogger.

 3. Skyblog

  Vreselijk dat zo moeten zijn. Echt niet normaal. Gymleraar is niet goed bij zijn hoofd. Had politie aan moeten geven. Griezel…. Ferry heeft vroeger op school meegemaakt. Ruzie zoekers had die vent. Ferry kwam niet meer bij gymleraar meer. Het was hel geweest.

 4. Sjoerd

  Ik heb jarenlang judolessen gegeven, judo is een contactsport. Ik heb gelukkig nooit een onvertogen woord gehoord over mijn manier van lesgeven. In de wedstrijdsport is het iets anders. Daar kleden dames, maar ook heren uit de oostblok zich en plein publiek uit om bij de weging maar onder een bepaald gewicht te blijven. Over die bussen met veelal nog jonge kinderen uit de oostbloklanden, die heel Europa doorreden van toernooi naar toernooi kan ik hele verhalen schrijven. De weging was ik meestal bij, maar kleedkamers heb ik nooit bezocht, hooguit mijn eigen.

 5. Lies

  In Brugge wordt met respect gezegd ‘lieve een korte plezante, dan een lange ambetante’…, hahaaa…!
  @Als ’t kan, ga maar even uitwaaien, Hans!
  Lie(f)s.

 6. klaproos

  Dat is het mooie aan jou Hans, iedereen mag zijn wie hij of zij is,
  dat vind ik fijn,
  je kunt wel eens wat denken,maar daar houdt het op,
  er was iemand die zei, je mag zijn wie je bent, je bent mooi zo… 🙂 en ik kreeg een waslijst van dingen die niet goed waren…
  ik wil er niet eens meer over praten…
  Hans, blijf wie je bent, je bent mooi zo <3

 7. Suske

  Iedereen is anders, jong of oud, het maakt niets uit.
  Respect is een must. Toen ik nog trainig gaf aan nieuwkomers in de karate stond ik er op dat ieder zo vlug mogelijk een karatepak had zodat er geen verschil was in kledij. Daarmee voorkom je “ongelukjes”. In de kleedkamer van de meisjes/vrouwen ben ik nooit binnen geweest. Ooit problemen gehad met een opa die zijn kleindochter wou helpen te verkleden met de volwassen damen in de buurt die zich ook aankleedden. Die man was razend dat hij daar niet binnenmocht. De kleine was groot genoeg om zichzelf te verhelpen.

 8. Morgaine

  Nou ja! Die gymleraar was niet goed bij zijn harses, dat heb ik n u nog nooit mee gemaakt dat een gymleraar dat doet… of deed… abnormaal!

  Wel ging er rond dat we er eentje hadden die op de meiden viel vooral, omdat hij altijd ging turnen met ons, en dat zou zijn geweest omdat hij dan een reden had om ons meiden veel aan te kunnen raken tijdens de assistentie op de balk bijv.

  Ik weet net of dat waar was, maar je stigmatiseert iemand wel eventueel zo.

  Maar dit is te duidelijk.
  X

 9. די מריו

  Wat… als ik gemerkt had dat die leraar naar binnen zat te gluren, dan hing ik hem op aan de hoogste boom. En ik liet hem er ook nog een tijdje bungelen. Op die leeftijd horen ze geen last te hebben van volwassenen. Die behoren ze alleen maar te helpen. En daarom kan ik me jouw ruzies erover ook wel voorstellen.

  Love As Always
  di Mario

 10. ZON-nebloem

  ik was laat met vrouw worden, maar gelukkig heb ik wat jij schrijft nooit meegemaakt
  In onze school was dit precies normaal dat iedereen anders was….
  of ik heb het nooit gemerkt
  -€en @->- voor jou.

 11. mizzD

  Die gymleraar had je bij de politie aan moeten geven Hans.. die hoort helemaal niet met kinderen te werken als ie ze zo respectloos behandelt.. daar was zéker iets mis.
  Iedereen is anders en uniek, maar blijkbaar moeten we aan een bepaalde gemiddelde standaard voldoen.. flauwekul natuurlijk, maar als je nu ziet dat ook jonge mensen de deur van de plastisch chirurgen al plat lopen en iedereen dat maar normaal vindt, dan is het wel duidelijk dat er in deze maatschappij iets grondig fout loopt.

  1. mizzD

   Ps. Waar had je precies over seksualiteit geschreven? Borsten en penissen zijn gewoon lichaamsdelen hoor.. of ze groot of klein zijn hoeft voor de seks absoluut niks uit te maken.

 12. rebbeltje

  De een te dik de ander te dun
  De een te groot de ander te klein
  en wie ben je om daar wat van te vinden en zeker het ook nog benoemen.
  Respect voor een ander (alles wat leeft) dat zeg je goed!
  Was het maar zo hè…
  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *