Koningshavenbrug.

Ik weet niet of je MizzD volgt al weblogger, maar ze schrijf leuke logjes, net als de andere
weblogers die ik volg.
We hebben regelmatig contact via de e-mail nu is het op het ogenblik een zooitje in mijn mailbox, dus ik mis nu wel eens een reactie.
Ik probeer vandaag alle reacties te beantwoorden.
Maar het gaat over Rotterdam, de stad waar ook Di Mario een zwak voor heeft.
Maar toen ik ging werken, ik was achttien, kwam ik regelmatig door en in Rotterdam, om op de zuid Hollandse eilanden, in Zeeland of Rotterdam aan het werk te gaan.
Op maandag ochtend vier uur vertrokken we uit de Zaanstreek en verbleven dan daar de hele werkweek.
Het is een uniek bedrijf waar ik terecht was gekomen en ze zijn de enige in het land.
Dus ik wil daar niets openbaar over vertellen, als je geïnteresseerd bent wil ik je dat persoonlijk wel vertellen.
MizzD stuurde me ook gelijk foto’s over een locatie, dat was heel leuk om weer te zien.
Maar sommige locaties geven ook herinnering, niet altijd even helder in mijn geheugen.
Maar de Koningshavenbrug ken ik nog goed uit die tijd, heb deze nog werkend gezien.
Hoe precies weet ik niet meer, maar we reden met de klusbus over een brug en dan zagen we Koningshavenbrug in werking een indrukwekkend bouwwerk.
Een paar jaar terug tijdens een bezoek aan Rotterdam tijdens een rondvaart stond de Koningshavenbrug en nog steeds statig bij, maar met pensioen.

15 gedachten over “Koningshavenbrug.

 1. Mirjam Kakelbont

  Dé Hef! Een mooiere brug bestaat er niet. Zelfs de Willemsbrug en de Erasmusbrug niet. En als geboren en getogen Rotterdammert mag ik dat zeggen.
  Wat een geweldig leuk filmpje. Mijn broer werkt is m!achinist goederenvervoer. Hij kan je veel verhalen vertellen over toen de brug nog werkte.
  Lieve groet ♥

 2. mizzD

  Haha stop met zoeken Hans.. ik mailde je nog niet terug hoor!
  Bedankt om m’n blog hier zo’n beetje in de kijker te zetten.. heel erg leuk! En voorál leuk, omdat ie voor jou steeds herinneringen oproept.. dat geeft weer een extra dimensie aan mijn postjes en daar hou ik heel erg van.
  Moest echt wel effe denken over de ‘Koningshavenbrug’.. schrijf toch gewoon de Hef man! zo staat ie toch echt wel het beste bekend hoor, zoals een aantal mensen in hun reactie hier al schrijven.
  Maar klopt.. als je vroeger over de Koninginnebrug ernaast reed, die met die mooie met koper bedekte torentjes, kon je soms de Hef, wat de spoorbrug was over hetzelfde water, in werking zien.. hoewel ze vaak wel tegelijk open stonden natuurlijk.
  Sinds de spoortunnel er is, is de Hef overbodig geworden. Hij was ook al bijna gesloopt volgens mij, maar dat hebben een flink aantal mensen toch wel tegen gehouden.

 3. Sjoerd

  Ik heb toevallig het filmpje over deze brug een aantal weken geleden gezien. Heel indrukwekkend. Eigenlijk zou deze brug een nationaal monument moeten zijn… Maarja….

 4. John

  Ik heb geen zwak voor Rotterdam, maar kwam er sowieso vroeger veel, nu veel minder. De stad heeft veel wat je hier niet hebt natuurlijk. De brug is een bekende.

  ot: ik was het verzoekje helemaal vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.