Jennifer Lopez – If you had my love.

Vandaag een bekende jonger artieste in de Gouden terugblik namelijk “Jennifer Lynn Lopez” ze werd geboren in de Bronx, New York, op 24 juli 1969 en viert vandaag haar een en vijftigste verjaardag.
Nadat ze als kind in het muziektheater was begonnen, maakte ze op 16-jarige leeftijd haar filmdebuut met een kleine rol in de “Little Girl”, maar ze werd later gevraagd om een van de dansende “Fly Girls” te worden in de tv-sketch comedyserie “In Living Color”.
Een terugkerende rol in het tv-drama “Second Chances” volgde voordat ze in de schijnwerpers werd gezet, samen met “Wesley Snipes” en “Woody Harrelson” in de speelfilm “Money Train” uit 1995.
Kleinere rollen in films, waaronder “My Family”, “Blood and Wine”, volgden voordat ze de titelrol in “Selena” in 1997 kreeg.
Dit resulterende in een Golden Globenominatie voor beste actrice.
Samen met “George Clooney” in de veelgeprezen film “Out of Sight” uit 1998, werd ze de best betaalde Latina-actrice in de geschiedenis van Hollywood.
De volgende zomer keerde ze terug naar haar muzikale roots met haar debuut popalbum “On the 6” en scoorde ze een grote hit met de single “If You Had My Love” die in de top 40 en in de Vlaamse ultratop 50 kwam te staan.
Ze verspilde geen tijd met het perfectioneren van een tweede poging voor het album met de toepasselijke titel “J.Lo”, die begin 2001 werd uitgegeven.
Het volgende jaar bracht ze “J uit voor tha LO! The Remixes” uit met de hitsingle, “Jenny from the Block”.
Het album bereikte de tweede plaats op de Billboard 200.
Hoewel haar spraakmakende romance met “Ben Affleck” meer krantenkoppen opleverde dan haar opnamecarrière, kwam haar vervolg “Rebirth” uit in 2005 net nadat ze met zanger “Marc Anthony” trouwde, nummer twee in Amerikaanse albumlijst.
Het Spaanstalige album “Como Ama una Mujer” volgde in 2007 met een piek op nummer tien op de Billboard 200, terwijl het zeven opeenvolgende weken bovenaan de Latin-hitlijst bleef staan.
Maar ook in de Nederlandse Top 100 en de Vlaamse Ultratop 200 albums binnen kwam.
In oktober van datzelfde jaar bracht ze een meer traditioneel popalbum uit “Brave”, gevolgd door een begeleidende tournee.
Haar zevende studio album “Love?” werd uitgebracht in april 2011, een paar maanden nadat ze debuteerde naast “Randy Jackson” en “Steven Tyler” als een van de juryleden van American Idol.
Love? bleek de grootste hit van haar te zijn in jaren en ze profiteerde ongetwijfeld van haar rol als Idol jury lid.
Ze bleef twee seizoenen als Idol-rechter en vertrok na het seizoen 2012.
Net zoals het nieuws van haar vertrek bekend werd, kwam ook het nieuws naar buiten over haar scheiding met Marc Anthony.
Haar eerste hitscollectie, “Dance Again … The Hits”, verscheen in juli 2012 en kwam binnen op nummer 20 in de Billboard albumlijst.
Ze keerde terug naar American Idol voor het 13e seizoen in januari 2014.
Tijdens de uitzendingen begon ze haar nieuwe achtste studio album “A.K.A.” te pluggen en bracht in maart haar eerste single “I Luh Ya Papi” uit.
In 2015 sprak ze een personage in de animatiefilm “Home” en deed ze ook de single “Feel the Light” in de soundtrack van de film.
ze begon in januari 2016 met een uitgebreide live concert residentie in de AXIS in Planet Hollywood in Las Vegas.
Diezelfde maand was de première in de rol van NYPD detective Harlee Santos in de NBC tv serie “Shades of Blue”.
Enkele maanden later maakte ze een terugkeer naar Epic Records bekend, na een afwezigheid van zes jaar van het label met de release van de single “Ain’t Your Mama”.
Zo bracht ze het nummer ook in première met een live optreden in de finale van het 15e seizoen van American Idol.
In juli 2017 bracht ze de single “Ni Tú Ni Yo” uit, die medegeschreven, uitvoerend en geproduceerd was door ex-echtgenoot Marc Anthony.
De single “Amor, Amor, Amor” met de Puerto Ricaanse rapper “Wisin” volgde in november en een tweetalige single getiteld “Dinero”, met “DJ Khaled” en “Cardi B”, kwam in mei 2018 uit.
In 2019 raakte Lopez verloofd met de voormalige MLB-ster “Alex Rodriguez” en verscheen in de onafhankelijke misdaadkomedie “Hustlers”, waarin stripclubdanser Ramona de hoofdrol speelt.
Het leidde tot nominaties voor de beste ondersteunende actrice bij de Golden Globes, de Screen Actors Guild en de Independent Spirit Awards.

14 gedachten over “Jennifer Lopez – If you had my love.

  1. Tine de Jong

    Heel erg mooi om weer eens te horen. En ik hoop dat het al wat beter met je gaat en hoop tevens dat de pijn wat te verdragen is na je val. Ik wens je veel beterschap toe en wilde gelijk hier je de groetjes doen.

  2. mizzD

    Knappe griet en ik vind ‘r ook een leuke actrice. Én dan ook nog zo goed kunnen zingen.. het is allemaal maar oneerlijk verdeeld in de wereld hahahahaha!

  3. John

    Ze is ook nog eens bekend vanwege haar billen. Maar ze is een veelzijdig artiest. Al die prijzen die ze winnen vind ik zelf een beetje onzinnig. Het moet al een prijs zijn dat ze zo bekend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *