Joe Harris – Drink rode wijn.

Dit weekend in de Gouden terugblik de Vlaamse zanger Georges Lisabeth, hij is geboren in Brugge op 25 december 1943 en is bekend geworden onder zijn artiestennaam “ Joe Harris”.
Hij is een Belgische zanger en viert vandaag zijn zeven en zeventigste verjaardag.
Hij is vooral bekend geworden door de “ Radio Mi Amigo’s” oprichter “ Sylvain Tack ”, tijdens de jaren ’60 en ’70 promootte hij talloze Vlaamse artiesten.
Zijn grootste succes scoorde hij in 1975 met ‘Drink rode wijn’, een cover van “ Udo Jürgens” zijn nummer “ Griechischer Wein”.
De productie van dit nummer, dat ook in Nederland een hit werd, was in handen van de Nederlander “ Johnny Hoes”.
Het nummer kwam op 24 mei 1975binnen in de Vlaamse Ultratop 50 en bleef daar 9 weken in staan, de hoogste positie was de 8ste plaats.
En kwam op 17 mei 1975 binnen in de Nederlandse top 40 en bleef daar 5 weken in staan, de hoogste positie was de 29ste plaats.


Joe Harris – Drink rode wijn.

11 gedachten over “Joe Harris – Drink rode wijn.

  1. Matroos Beek

    Het is niet bepaald mijn soort muziek, ook drink ik geen rode wijn. Deze beker laat ik dus aan mij voorbijgaan.
    Nog een fijne kerstavond Hans!

  2. Mirjam Kakelbont

    Hahaha, laat dat glas rode wijn maar zitten 😀
    Maar als ik een glas dronk, zou het op jouw gezondheid zijn!
    Fijne dagen en lieve groet ♥

  3. Suske

    Joe Harris was hier in de streek een bekende artiest met veel fans. Tot op het laatst trad hij nog op tot hij stierf in 2003.

  4. mizzD

    Zo.. die lag zeker wel dik onder het stof onder je bank Hans? hahahaa! Volgens mij heeft een Nederlandse artiest dat nummer ook wel eens opgenomen.. want het komt me bekend voor, maar deze meneer ken ik totáál niet. Ik was éven in de war met Oscar Harris.. maar die had een iets ander kleurtje hahaha!
    Wél lekker hoor.. een glaasje wijn! 😉

Reacties zijn gesloten.