ERS-1 foto.

Vandaag bijna dertig jaar geleden was het de ESA die zijn eerste aardobservatiemissie wijde aan het begrijpen van onze planeet, de European Remote Sensing-satelliet (ERS-1) werd op 17 juli 1991 in een baan om de aarde gelanceerd.
Op het moment van zijn lancering was de ERS- satelliet een van de meest geavanceerde
ruimtevaartuigen die ooit door Europa zijn ontwikkeld en gelanceerd, waardoor de weg werd vrijgemaakt voor satelliettechnologie op het gebied van atmosfeer-, land-, oceaan- en
ijsmonitoring.
Het allereerste beeld dat ERS-1 op 27 juli 1991 heeft gemaakt, toont de Flevolandse polder en het IJsselmeer in Nederland.
ERS-1 was ESA’s eerste zonsynchrone polaire baanmissie en droeg een beeldvormende synthetische apertuurradar, een radarhoogtemeter en andere instrumenten om de temperatuur van het oceaanoppervlak en de wind over het zeeoppervlak te meten.
ERS-1 werd vergezeld door ERS-2 in een baan om ononderbroken observaties van de aarde te bieden.
Al jaren hebben de ERS missies substantiële bijdragen geleverd aan de vooruitgang van
wetenschap, technologie en toepassingen voor aardobservatie.
En mogen we best trots zijn dat de eerste foto van onze Flevolandse polder en het IJsselmeer werd gemaakt, een nostalgisch moment om naar terug te kijken.


De eerste foto van onze Flevolandse polder en het IJsselmeer.

11 gedachten over “ERS-1 foto.

 1. Melodyk

  Wat kunnen ze meer dan toen he,,, en hoe groot zou het verschil over 100 jaar zijn vraag ik me wel eens af …. of het allemaal zo goed is is vraag 2 hè, maar goed dat we daarop het antwoord niet krijgen

 2. די מריו

  Ik zal niet zeggen dat ik mijn huis zie.. maar ik zie wel mijn woonplaats…. Niets IJsselmeer en Flevoland. Het huis van Dimario… Daar was het ze om te doen.

  Love As Always
  Dimario

 3. John

  Ruimtevaart heeft inderdaad veel bijgedragen aan de wetenschap. Onze kennis over wat er zich afspeelt op onze planeet is er ook enorm mee vooruitgegaan. Haarscherpe foto zo te zien.

Reacties zijn gesloten.