Cream – I Feel Free.

Jack Bruce was bassist van de legendarische Britse rockband Cream hij is zaterdag 25 oktober 2014 op 71-jarige leeftijd overleden.
Bruce zat samen met Eric Clapton en Ginger Baker in Cream, de band die in de jaren 60 bekend werd.
Ze verkochten miljoenen albums in iets meer dan twee jaar tijd en kregen de eerste platina plaat ooit voor Wheels of Fire.
Bruce schreef en zong de meeste nummers, waaronder I Feel Free.
De band stopte in 1968, op het hoogtepunt van hun roem.
Zijn familie verklaarde na aanleiding van zijn overlijden: “De wereld van de muziek zal een slechtere plek zijn zonder hem, maar hij leeft voort in zijn muziek en voor altijd in ons hart” .
Jack Bruce een geboren Schot, die in de jaren 70 worstelde met een drugsverslaving en financiële problemen, is overleden aan een lever aandoening.
In 2005 kwam Bruce met de overige leden van Cream voor de laatste keer bijeen voor een reeks reünieconcerten in The Royal Albert Hall in Londen.
Muziek die veelvuldig werd gespeeld op de zeezenders, omdat Lord Sutch, geboren onder de naam David Sutch binnen de radio-industrie bekend werd in 1964 toen hij met een schip de Theems afvaarde tezamen met zijn begeleidingsgroep The Savages om de zeezender Radio Sutch te gaan starten.
In deze groep speelden toen onder meer Jack Bruce en Keith Moon, die later beiden bekend werden van onder meer The Cream en The Who.
Deze week de “gouden terug blik”bij de bank show.


Cream – I Feel Free

10 gedachten over “Cream – I Feel Free.

  1. Di Mario

    OT…… een brood. Geen idee eigenlijk. Slecht he… maar dat komt omdat ik nooit zo maar één brood haal, maar gewoon brood, lekkere broodjes, harde bolletjes en wat dan ook. De prijzen liggen voor niet luxe producten iets lager dan hier in Nederland, maar de lonen liggen ook wat lager. Terwijl ze wel meer uur draaien. Luxe artikelen zijn een stuk duurder dan hier trouwens.

    Love As always
    Di Mario

  2. gerry

    Een mooi rustig deuntje hans,ik kom jou even een heerlijke dag wensen.
    Maar ook een heerlijk weekend alvast en ik hoop voor ons dat het zonnetje erbij zal blijven het is nu heerlijk hier zo met de zon en een beetje fris windje heerlijk hoor.
    Geniet van deze dag liefs en x’jes van Gerry

  3. Nikki

    Goeie morgen Hans een zeer mooie clip, maar nog nooit van gehoord
    Als de pijn je leven bepaald !
    Als je wel wil, maar niet meer kan !
    Als pijn overheerst
    Wat dan ?
    Dan zoek je licht,
    in het duister,
    die je pijn verlicht,
    of een oor die zegt ;Ik luister !
    Denk niet, wat je niet meer kan,
    maar, maak er het beste van !
    Nikki

  4. Di mario

    Als ik zie hoe vaak drugs in welke vorm dan ook vaak de overhand heeft bij een artiest, dan ben ik alleen daarom al blij dat Dinnetje nooit zangeres heeft willen worden.

    Love As Always
    Di Mario

  5. John

    Een band waar ik op muzikaal gebied best invloeden van heb overgehouden. Ik hoorde ze vroeger al bij mijn neef die helemaal wilt was van deze muziek. En van Queen.
    Zoals ze toen muziek maakte, zo doen niet veel bands het meer.

  6. Silvia

    heerlijk rustig deuntje,, ideaal om de dag mee aan te vangen! De laatste van de werkweek, morgen wederom weekend.

Reacties zijn gesloten.