Houden van dieren.

Mensen kunnen heel veel van hun huisdier houden, ze zijn echte maatjes.
Je kunt ook van de dieren in het wild houden, gewoon omdat ze er zijn en je er gelukkiger van wordt.
Je kunt ook van de dieren van andere houden, zeker als je je opzoeken of begroeten.
Zo is er iemand die gek is op dieren en op techniek.
Stel je voor er lopen katten van de buren in je omgeving en daarvan vind je dat ze onderdak moeten hebben en extra gevoerd moeten worden, maar ze zitten een beetje buiten handbereik, dan bedenk je toch een technische oplossing.
Trouwens het is niet aan te raden de katten in je omgeving extra te gaan voeren, voor je het weet lopen alle katten uit de buurt over je erf.
Ik had ooit een buurvrouw die een buurt kat buiten ging voeren en zo ook nummer twee die kwam schooien, voordat ze er erg in had werd het wel erg druk op haar erf.
Tot ongenoegen van de buren want hun tuin werd een openbaar toilet.


Het is wel een grappig filmpje.

17 gedachten over “Houden van dieren.

  1. Mijnnikonenik

    Wie niet van dieren houdt, houdt ook niet van mensen. Wij hebben geen zwerfkatten maar heb er zelf twee en een hondje. De vogeltjes krijgen extra voeding! Leuk filmpje.

  2. Liesbethblogt

    Wat een klein hok zeg, hier een hok zo groot dat de katten een zolder hebben, 2 ramen die open kunnen, lichtjes op zonne-energie, isolatie, zolder met natuurlijke isolatie, pannendak met uitkijkpunt en vluchtladder. Qua inrichting altijd gevulde water en voerbak, kattenbak en doos van de hofleverancier met isobekleding. De egels hebben hun plaats onder dit kattenhuis en kunnen er door de wat hogere instap niet inkomen.

  3. Ferrara

    Wij hadden hadden een tijdje een buurvrouw die kattenvoer in haar tuintje zette, zelfs de kauwtjes zaten op de dakrand te wachten als het etenstijd was. Buurvrouw vertrok naar elders en wij waren daar niet echt verdrietig om.

  4. RenéSmurf

    Ja, aan alles zit wel iets positiefs en iets negatiefs. We zijn samen op de wereld en moeten er het beste van maken.

  5. Lies

    ‘k Geef ze geen eten, Hans, de vogeltjes wel. ‘k Zie ze dus liever niet in m’n tuintje, wat ze ook omwoelen…, vogeltjes doen dat niet. Laat ieder voor z’n eigen katten zorgen, dan leven de vogeltjes hier rustig…
    Lie(f)s.

  6. francky

    Hier hebben we geen zwerfkatten in onze buurt. Wel komen katten uit de buurt nu en dan eens piepen; Denk maar aan Kesha, het harige poesje van de buurvrouw.

  7. Marlou

    Ha Hans,

    wat een enig filmpje!
    Ik heb er van genoten en moest ook best wel lachen.
    Die gekke zwerfkatten… hahaha… die wisten dat mooie huisje wel te vinden.

    Wij hebben hier eigenlijk nauwelijks zwerfkatten. Gelukkig maar…

    groetjes!

  8. mizzD

    Katten heb ik liever niet in m’n tuin.. dat levert bij het tuinieren vieze handen op zal ik maar zeggen. Maar Jaxon moet ook niks van katten in z’n tuin hebben.. die jaagt ze weg.
    Bij ons vorige huisje waren er wel heel veel zwerfkatten.. met steeds kittens ook.. zielig. De Dierenbescherming probeert daar wel wat aan te doen hier in het Rotterdamse.. ze vangen ze en steriliseren ze dan, denk dat dat werkt.

  9. Hilly Nicolay

    We hebben een kattenluikje met chip, zodat er geen andere katten binnen kunnen komen.
    Er staat altijd voer voor onze eigen kat binnen.
    Hier lopen vaak buurkatten die voer ik niet, want voor je het weet heb je een hele familie kat:)

    Fijne dag!

  10. klaproos

    op zich is dat wel lief, maar als een dier er goed uit ziet moet je het natuur lijk niet gaan voeren, dan is het van iemand anders:-)

    sinds ik honden heb Hans.. komen hier nooit meer vreemde katten op het erf ..

    geniet van vandaag he

Reacties zijn gesloten.