Laan der Hoven.

Gelukkig, inderdaad want binnen de Ring Kattenbroek komt een fietsstraat een die duidelijk is ingericht als fietsroute en waar auto’s nadrukkelijk te gast zijn.
Dat is een goed plan, want het is nu een 30 Km zone, maar er zijn maar weinig auto’s die zich aan de snelheid houden, sommige moeten zo hard afremmen voor een verkeersdrempel dat de onderkant van de auto op de verkeersdrempel klapt.
De gemeente wil de fietsroute, een van de belangrijkste en drukste tussen het centrum van Amersfoort en Nieuwland, comfortabeler en veiliger maken voor fietsers.
Ik fiets er nogal eens en het fietsgedeelte is niet bijzonder breed, verkeer wat zich niet aan de snelheid houden en scholieren die soms met drie naast elkaar rijden,
zorgen voor onveilige situaties.
Al met al is het niet het veiligste fietspad wat er nu ligt.
De werkzaamheden voor de herinrichting van de Laan der hoven zijn maandag 28 maart van start gegaan met het deel van de Australiëring/Aziëring tot en met kruispunt
Het Geheugen / Gesloten stad.
De aanpak van de fietsroute is opgedeeld in drie fases en iedere fase is het betreffende werkveld afgesloten voor fietsers duurt volgens de planning tot en met 13 mei.
Daarna volgt de volgende fase van de aanleg van de fietsstraat.


Laan der Hoven vanaf kruising Australiëring / Aziëring.


Laan der Hoven vanaf kruising Afrikaring / Amerikaring, richting de Jonkvrouw Foeytweg.


Daar is wel een fietsstrook aanwezig.


Laan der Hoven richting Afrikaring / Amerikaring.


Eerste fase, asfalt verwijderen met een frees.


Asfalt verwijderd.


Niet iedereen kan lezen.


Hier gaat iets fout, de vuilnis kan niet worden opgehaald.


Kruizing Laan der Hoven / Afrikaring / Amerikaring.

15 gedachten over “Laan der Hoven.

  1. Ferrara

    Helaas zijn er nog altijd mensen die lak aan alles hebben. Handhaven is het enige dat helpt, met Sjoerd eens.

  2. rietepietz

    Klopt, veel mensen kunnen niet lezen , maar nog meer mensen storen zich gewoon niet aan ge- of verboden zaken. Auto’s te gast zal helaas niet de échte oplossing worden voor de mensen die zich ook niet aan 30km borden storen. Ik zie het hier bij een ventweg langs een drukke weg. Auto’s te gast én alleen bestemmingsverkeer…. maar toch pakt menigeen de ventweg om de drukte te mijden op de weg die van en naar de snelweg loopt.

  3. willyduvel

    Dat ziet er wel mooi uit Hans natuurlijk vraagt dit wel tijd en ……………die is er zo weinig he Mooie reportage he !!

  4. francky

    Dergelijke wegenwerken zijn nooit leuk, maar achteraf is het beter. Hier in dit geval beter en veiliger voor de fietsters. 13 mei is niet zo heel ver weg.

  5. mizzD

    Nou.. alles voor de veiigheid hè. Maar dat de mensen niet kunnen lezen is één ding, je vuil daar weg gaan gooien, terwijl toch duidelijk is dat de vuilniswagen daar nu effe niet kan komen, is een ander.. beetje dom.

  6. Lies

    ‘k Fiets zelf niet, Hans, maar heb altijd alle respect (ook!) voor fietsers.
    Lie(f)s.

  7. John

    Gelukkig heb ik er geen last van want ik fiets daar nooit. Fietsroutes moeten veilig zijn.

  8. Sjoerd

    Dat is een hele operatie, gewoon verbieden voor alle auto’s behalve aanwonenden. Twee keer controleren en er rijdt geen vreemde auto meer door.

Reacties zijn gesloten.