Ferdi Bolland Band – Stop The Fire.

Ferdi Bolland viert vandaag zijn verjaardag, hij is geboren in Port Elizabeth op 5 augustus 1956 en is zesenzestig jaar geworden.
In 2016 vierde hij zijn vijfenveertig jarige jubileum jaar en startte zijn jubileumjaar met release van de single ‘Stop the Fire‘ met de Ferdi Bolland Band.
De song is een modern protestlied tegen de algehele malaise in de wereld van vandaag, overal waar je kijkt is er oorlog, terreur en ellende.
In 2009 had Ferdi Bolland Band al plannen om een nieuwe Nederlandse band te lanceren.
De band zou de naam The Netherlands krijgen melde Ferdi Bolland Productions.
Dit jaar markeert het 51-jarige jubileum van songwriter, producer en muziekondernemer Ferdi Bolland in de muziek- & entertainmentindustrie.
Zijn eerste hitsingle “Summer of 71” die hij samen met zijn broer Rob met hun band Bolland & Bolland uitbracht op 15-jarige leeftijd, tijdens zijn schoolperiode in Den Haag.
Daarna volgden er als songwriter en producer hits in Nederland en vooral veel internationaal, met nummer 1 hits in meer dan 40 landen o.a. Amerika en Groot Brittannië.
Zo is de teller in de loop der jaren opgelopen naar meer dan 70 miljoen verkochte geluidsdragers wereldwijd, een hele serie prestigieuze prijzen en zo’n 200 gouden- en platina platen.
Naast muziekproducties en hitsongs was Ferdi ook succesvol met o.a. musicals als “Falco meets Amadeus”, deze trok meer dan 1.5 miljoen bezoekers in Duitsland en dan ook nog de Stage Entertainment musical hit “3 Musketiers” in Nederland, Duitsland en Japan.
Op 10 februari 2014 tekent Ferdi Bolland en Warner Chappell Music directeur Arno van Berkel een wereldwijd partnership contract.
Met deze deal beheert Warner Chappell Music een deel van de muziekuitgeverrechten van de “back catalogue” van Ferdi Bolland Songs, waaronder veel succesvolle songs en grote wereldhits.
Op 31 juli 2016 was er een reünie van beide broers door dood van “Phil Everly”, ze hebben toen voor één keer weer samen gezongen in het programma Nieuwsuur.
De reden was wel dat de gebroeders vroeger veel liedjes van "The Everly Brothers" hebben gezongen.
“Dat was onze leerschool, we kunnen al hun liedjes zingen.” zegt Rob.
Net als The Everly Brothers botsten Bolland & Bolland ook met elkaar, waardoor er een eind kwam aan hun samenwerking.
Dit weekend is gouden terugblik in de Bankshow “Stop The Fire”.


Ferdi Bolland Band – Stop The Fire.

12 gedachten over “Ferdi Bolland Band – Stop The Fire.

 1. rietepietz

  Dit is een nummer van ze dat ik niet ken. Maar ze hebben natuurlijk best grote hits gemaakt!
  Ik heb niet helemaal gevolgd hoe vaak ze uit elkaar gingen en weer bij elkaar kwamen maar nu de één ongeneeslijk ziek is zal er toch een definitief eind komen aan hun samenwerking.

 2. mizzD

  Nooit weg geweest van die broers en al helemaal niet van het (wederzijdse, maar voorál door Rob) moddergooien in de media. En de muziek is me té middelmatig.

 3. rebbeltje

  Grappig zo een bekende nederlander en ik had het nog nooit gehoord 🙂
  Dank daarvoor het heeft wel wat 😉
  Groetjes en fijn weekend

 4. John

  De broers, maar ook solo, waren ze meer voor het grote publiek. Ik behoor daar niet bij en luister niet naar hun muziek. Ik zet het niet af als het op de radio als ik die aan heb, maar dat is het wat luisteren betreft.
  Ze hebben voor de massa echt veel commerciële muziek gemaakt.

Reacties zijn gesloten.