Karin Kent – Dans je de hele nacht met mij?

De Gouden terugblik van dit weekend is Janneke Kanteman, ze is geboren op 11 november 1943 in Amsterdam.
Vandaag viert ze haar negenenzeventigste verjaardag en ze werd bekend onder haar
artiestennaam Karin Kent.
In het begin had ze nauwelijks succes, maar na haar optreden op het Knokke-festival met
Dans je de hele nacht met mij” begon, voor de aan de Tweede Helmersstraat 27III in Amsterdam wonende zangeres een zeer lucratief bestaan als tiener zangeres.
Nadat zij enige tijd had gezongen in de band van haar neef, de Flying Tigers ging ze in 1966
solotoer verder met haar zang carrière.
Ze bracht enkele singles uit maar die waren niet erg succesvol.
Maar haar succes begon in 1966 op het Songfestival van Knokke , daar trad ze op met groep
andere artiesten bestaande uit Martine Bijl, Ronnie Tober, Margie Ball en Janneke Peper.
Daar zong Karin haar liedje “dans je de hele nacht met mij?”, het door John van Olten vertaalde nummer "dance mama, dance papa, dance" van Burt Bacharach en Hal David.
Op 13 augustus 1966 bereikt het liedje de eerste plaats in de Veronica Top 40 en was daarmee de eerste Nederlandstalige nummer één hit uit de geschiedenis van de top 40.
Karin probeerde daarna nog door te breken met het Engelstalig repertoire, maar had daarmee niet veel succes, ondanks dat stukken niet slecht klinken en lekker vlot zijn.
En dan is het erg jammer te bedenken, dat Phonogram Karin niet echt de kans heeft gegeven zich verder te ontplooien, misschien is het wel de reden geweest dat ze uiteindelijk is gestopt.
Het carnavalsliedje "Jelle zal wel zien", een Nederlandstalige bewerking van “Yellow submarine” van The Beatles op een tekst van Wim Kan, verwijzend naar toenmalig minister van financiën Jelle Zijlstra, was in 1967 haar laatste wapenfeit in de muziek.
Ook haar versie van “De Bostella”, aan het einde van 1967, moest het afleggen tegen de versie van Johnny & Rijk, die ermee op de eerste plaats van de Top 40 kwamen, maar helaas de versie van Karin flopte net als haar come-back in 1975.
Maar het nummer “dans je de hele nacht met mij” is de Gouden terugblik in de Bankshow van dit weekend.


Karin Kent – Dans je de hele nacht met mij.

18 gedachten over “Karin Kent – Dans je de hele nacht met mij?

  1. rietepietz

    Voor mij ook zeker een aantal bekende namen. De echte naam van Karin Kent heb ik nooit geweten maar dit nummer herinner ik me natuurlijk heel goed. Toevallig vorige week nog op de regionale radio West gehoord, Die draaiden een week lang alleen 60tiger jaren muziek en daar ontbrak Karin dus ook niet.

  2. Ferrara

    Goed beschouwd waren van de club die naar Knokke ging dus alleen Martine Bijl en Ronnie Tober het meest succesvol. Mooie terugblik.

  3. Tine de Jong

    Hoie Hans dit was weer een mooi naslagwerkje over een zangeres die ook veel hebt meegemaakt in haar leven. En ik ken die plaat die jij poste dus ook wel. Maar ik draaide ook veel het lied ” Als ik je zie” en die ken jij dan vast ook wel. Had vroeger ook wel wat singles van haar. En in de Mist vond ik ook mooi. Trouwens B kantjes trokken mij zo wie zo wel aan en waren dan ook veel mooier.

  4. John

    Ik ken iemand die hier dagen naar kan luisteren, IK niet hoor 😛 En heel de nacht dansen zal ik ook maar niet doen.:lol:

Reacties zijn gesloten.