Zonder internet.

Onze afhankelijkheid van het digitale betalingsverkeer, het regelen van verzekeringen,
afspraken ziekenhuis en berichten van mijn overheid worden online geregeld.
Het is nog maar een kleine opsomming van de online diensten waar we mee te maken hebben.
Als je geen toegang tot het internet hebt, kom je toch wel in problemen,
want dan worden sommige zaken die je wilt regelen wel erg moeilijk.
Je zou het telefonische of schriftelijk moeten regelen, wil je een schriftelijke bevestiging wordt het al lastig en loop je de kans om voor die dienst extra moet gaan betalen.
Er zijn twee categorieën die spelen op het internet, je zakelijk gebruik en entertainment gebruik.
En voor mijn hobby de belangrijkste van allemaal kan ik ook niet meer zonder.
Ben ik nu ook een verslaafde internet gebruiker?


Een jaar lang offline.

15 gedachten over “Zonder internet.

 1. rietepietz

  Ik zeg altijd dat ik geen computer heb, ik heb alleen een leuk speeltje( mijn blog) en een fijne tekstverwerker waar ik zo nodig brieven mee kan schrijven. Verder doe ik NIETS digitaal, geen bank- of burgerzaken en ik heb ook nog een vaste telefoon. Kaartjes schrijf ik natuurlijk wél met de hand. Ik merk wel dat de touwtjes steeds strakker worden aangetrokken maar voorlopig gaat álles gewoon door als ik m’n mobile telefoon of laptop niet kan gebruiken( op het bloggen na) , en zo zal ik het zolang mogelijk zien te houden.ik betaal trouwens ook nog altijd zónder te pinnen.

 2. די מריו

  Daarom heb ik mijn geluid altijd uit, dan word ik ook niet getriggerd bij een berichtje of belletje om te kijken. Dus als je dan met iemand in gesprek bent, dan kun je gewoon door blijven praten.

  Love As Always
  Dimario

 3. Francky

  We zijn allemaal verslaafde internet gebruikers. Niemand kan nog zonder. Mijn buurman die geen internet heeft moet op mij beroep doen als hij ergens iets wil reserveren. We kunnen niet meer zonder.

 4. mizzD

  Het lijkt me best gevaarlijk dat we er met z’n allen zo afhankelijk van zijn.. terroristische hackers kunnen zo heel gemakkelijk slachtoffers maken.. zoals cybercriminelen al vele slachtoffers gemaakt hébben.
  Op vakantie kan ik trouwens heel gemakkelijk zónder.. heerlijk.. denk dat ik dáárom zo goed slaap in het tentje..! 🙂
  Alleen smartphones vind ik echt een ondergraving voor een normale sociale maatschappij.. die mogen ze vanaf vandaag verbieden wat mij betreft. 🙂

 5. Ferrara

  Ook al is het niet je hobby, je kunt niet meer zonder want bijna alles gaat tegenwoordig digitaal. Zelfs de post stopt het afwezigheidsbericht niet meer in je bus. (kost tijd) Je krijgt een mail met het afleveradres.

 6. Bertie

  Hier ook voor bijna alles. Eenmaal gewend is het veel makkelijker dan de papieren wereld en voor slechthorenden (ik) is de telefoon een ramp ondanks de hoortoestellen.
  Maar kleren kopen of iets nieuws voor in huis, dat doe ik liever in gewone winkels.

 7. Melody

  Internet is verslavend … ja zo kun je het wel zeggen maar de ‘drug’ is ook wel eentje waar je eigenlijk niet zonder kunt met dank aan de overheid en de steeds verder toenemende digitaliseren.

  De D66 is bezig met een wetgeving waarin zij het recht krijgen te bepalen wie wel en wie niet het internet op mogen…. net als dat onze koningin bezig is met het afschaffen van geld in de contante vorm….
  Stel dat deze 2 zaken realiteit worden… dan zijn we echt slaven van de haagse dictatuur want dan kunnen ze ten allen tijde zien -EN BEPALEN- waar jij je geld al dan niet aan uit mag geven

  En ja instanties zeggen dat ze bereikbaar zijn voor een ‘persoonlijk’ gesprek maar we weten allemaal al lang dat dat niet zo is omdat je verdwaalt in idioot lange menu’s en dan vastloopt.

  brrr

 8. Tine de Jong

  Met bepaalde zaken heb ik internet niet nodig want ik hoef of ben dit (nog) niet verplicht en ik red mij prima zo. Voor mijn hobby gebruik ik het wel. Maar slechts op de laptop en niet op phone. Internet verslaafd ben je pas als je gehele dag of avond er op zit is mijn mening. Als je het in de hand kan houden is er geen probleem. Groetjes, Tine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.