Wachtwoorden Dag.

Vandaag is het “verander Je Wachtwoorden Dag” of “Nationale Check Je Wachtwoorden Dag”.
Tweakers heeft het voortouw genomen om 24 november uit te roepen tot de nationale ‘Verander Je Wachtwoorden Dag’.
Men begon deze dag op 24 november 2014 en werd toen de “Verander Je Wachtwoorden Dag” genoemd.
Misschien was je er helemaal niet mee bezig, maar het is een van de dagen om te checken of je eigenlijk wel sterke wachtwoorden gebruikt.
Ga er maar voor zitten want veel mensen gaan niet veilig om met hun wachtwoorden,
door bijvoorbeeld wachtwoorden te kiezen die makkelijk te raden zijn, of wachtwoorden
te hergebruiken.
Via de “Nationale Check Je Wachtwoorden Dag” wiwachtwoordenllen men ze hiervan
bewustmaken en uitleggen dat het bedenken en onthouden van goede wachtwoorden niet moeilijk hoeft te zijn.
Op wachtwoordbewust kunnen mensen niet alleen controleren welke wachtwoorden wel en niet sterk zijn, maar zijn er ook enkele basistips te vinden en worden er handvatten gegeven hoe mensen een sterk wachtwoord kunnen bedenken en onthouden.

14 gedachten over “Wachtwoorden Dag.

 1. Renesmurf

  Erg goed dat daar eens per jaar even goed de aandacht aan wordt besteed, veiligheid boven alles. En men moet het er niet alleen over hebben, men moet het ook nog eens gaan doen.

 2. rietepietz

  Eigenlijk heb ik geen belangrijke WW, ik doe dus bewust géén burger- of bankzaken op de computer( of telefoon) dus mocht ik gehackt zal dat er teleurstelling zijn voor de hacker, er is niet te halen. Het zou wel lastig zijn voor m’n blog maar er is niets te halen waar ze iets aan hebben.En juist die veiligheid is de reden dat ik dat allemaal niét digitaal wil doen. Evengoed zijn m’n wachtwoorden wel zo veilig mogelijk.

 3. mizzD

  Van de bank móét ik dat elk half jaar veranderen en dat doe ik dan ook. Maar ik gebruik behoorlijk sterke wachtwoorden.. heb een tip van m’n neef gekregen ooit, die er een beetje verstand van heeft, hoe je sterke wachtwoorden kunt maken die je zelf gemakkelijk kunt onthouden omdat het een soort van toepasselijke gecodeerde zinnetjes worden.. héél handig.

 4. Dorien

  Een ellende vind ik dat. Ik heb een soort systeem, maar toch 😠. Moet er niet aan denken mijn telefoon te verliezen…zucht

 5. Tine de Jong

  Wisselen van wachtwoorden is wat ik regelmatig doet want veiligheid staat bij ook voorop. En ik krijg steeds de melding sterk dus dat zit wel goed.

 6. John

  Ik gebruik Bitwarden. Die maakt ook wachtwoorden en ik heb voor niets eenzelfde wachtwoord. De wachtwoorden die Bitwarden genereerd zijn zo complex. Ik verander alleen elk half jaar die van de bank, en anders als ik mail krijg dat bij een hack mogelijk ….

 7. די מריו

  Ik verander mijn wachtwoorden eigenlijk nooit, maar gebruik wel altijd sterke wachtwoorden. Ik begreep ooit van hackers dat dat veel belangrijker was. En niet te kort.

  Love As Always
  Dimario

Reacties zijn gesloten.