Week van de Veilige Publieke Taak.

Het Openbaar Ministerie organiseert deze week (13 t/m 17 april) de Week van de Veilige Publieke Taak.
Personen met een publieke taak moeten ongestoord hun werk kunnen uitvoeren.
Helaas gebeurt het regelmatig dat medewerkers van NS, zorg-, welzijn- en onderwijsinstellingen, politie en gemeente geconfronteerd worden met geweld en agressie.
Dit jaar ligt de nadruk op de strafzaken die via ZSM bij het OM binnenkomen.
In diverse regio’s vinden themabijeenkomsten en -zittingen plaats, waarvoor publieke partners zoals de NS, politie, gemeente en ambulance, zijn uitgenodigd.
Ook verhoogt het OM de strafeis bij geweld tegen publieke dienstverleners en andere beroepsbeoefenaars.
Een strafeis komt tot stand door weging van de ernst van het feit, de omstandigheden waaronder het delict is gepleegd en de persoon van de verdachte.
Als een slachtoffer bij de uitoefening van zijn beroep te maken krijgt met agressie en geweld, wordt de ernst van het feit als 200% zwaarder beoordeeld.
De officier weegt daarnaast ook de overige omstandigheden van het delict en de verdachte.

7 gedachten over “Week van de Veilige Publieke Taak.

  1. Lies

    Helaas is respect vaak ver te zoeken, Hans, voor alles…, voor iedereen…
    Lie(f)s.
    @De steen gisteren was één, voor- en zijkant.

  2. John

    Tja, ik snap de mensen die het doen niet. Aan de andere kant wordt er weinig naar de oorzaak gezocht. Pak de oorzaak weg, en het geweld verdwijnt. Vroeger gebeurde dit niet. Dus wat is er veranderd tussen toen en nu…

  3. Shirel en Yaron

    Hoe kun je toch in je botte hersenen halen om iemand die hulp verleent aan te gaan vallen. Volgens mij mis je dan echt een paar steekjes. Wat, misschien heb je geeneens steekjes of zo.

    Love As Always
    Di Mario

  4. Leidse Glibber

    Ik vind het echt ronduit belachelijk dat hulpverleners worden aangevallen of gehinderd in hun werk. Soms denk ik wel eens ik wou dat die daders eens een ongeval kregen en er dan geen hulpverlener bij kon zouden ze dan nog zo stoer zijn.

Reacties zijn gesloten.