Hé hallo,

Hé hallo meneer,
Ik schrik op uit mijn bezigheden, ik was namelijk op weg naar de kassa van de buurtsuup.
Wat deed je in de buurtsuup?
Nou gewoon een paar boodschapjes.
Ik was dus op weg naar de kassa van de buurtsuup, toen het winkelmeisje me aansprak.
Het was een leuke ontmoeting, want mogen elkaar wel.
Ik heb u een tijd niet gezien en dacht er zal toch niet iets met meneer zijn.
Bent u soms ziek geweest?
Nou, als ziek bent geweest, heb je veel te vertellen.
Ze nam de houding aan van ‘ik heb de tijd voor je en mag je wel’.
Dus ik doe mijn verhaal, maar in een notendop.
Tijdens het vertellen let ik beter op haar en zie dat ze is veranderd.
Ik vraag aan haar, wat is er anders aan je gezicht.
Oh, zegt ze, geen make-up, gewoon zoals ik ben.
Ik was verbaast, wat een mooie griet is ze ook zonder opmaak.
Ik zeg het ook tegen haar, dat vond ze heel fijn.
Een andere klant diende zich aan, ze fluistert nog tegen me, zien we elkaar weer.
Het motiveert wel om terug te komen in de buurtsuup.
Zo is er ook wel humor over de buurtsuup, neem van Duin en de meiden van de buurtsuupkassa.

14 gedachten over “Hé hallo,

 1. Leidse Glibber

  Koesteren dit soort kassieres, ze worden steeds zeldzamer. Ik had het van de week net andersom. Zag een meisje/vrouw achter de kassa die ik al een tijd gemist had dus vroeg, joh ben je weer terug. Was je overgeplaatst want ik miste je al een tijd. Nee had een burn out vertelde ze en was zichtbaar blij met mijn belangstelling.

 2. Dorien

  Groenland kreeg de naam toen de vikinger er een voet aan wal zetten. Destijds was er denk ik ook sprake van een globale opwarming, want de zeeën waren open en het land was…groen.

 3. rietepietz

  Het is heel jammer dat er steeds meer personeel uit de winkels verdwijnt, ook de kleinere supers verdwijnen steeds meer en daardoor gaat het menselijke contact verloren.
  Gelukkig woon ik in een oude dorpskern van Rijswijk waar het inderdaad allemaal nog wat kleinschaliger is en de mensen je nog kennen. Prachtig stukje film , het komt helaas voor dat personeel zo weinig aandacht voor de klant heeft.

 4. mizzD

  Is best fijn als ze je missen als je een tijdje niet komt hè.. dat is in grote supers wel anders, die kennen je echt niet. Hoewel.. de vrouw bij de vleeswaren, die werkt al zó lang daar, die herkent me zaterdagochtend vroeg wel als ik rosbief kom halen. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.