D.C. Lewis – Mijn gebed.

De Gouden terugblik van dit weekend is ‘D.C. Lewis’, dat was het pseudoniem van ‘Ruud Eggenhuizen’ die op 27 januari 1947 in Arnhem werd geboren.
Hij was een Nederlandse zanger en vooral bekend geworden van de nummer 1-hit ‘Mijn gebed’.
In 1970 deed hij mee aan het Nationaal Songfestival met het nummer ‘Linda’,
maar hij werd niet uitgezonden naar het Eurovisiesongfestival.
Zijn enige hit is het nummer ‘mijn gebed’ in 1970, de tekst werd geschreven door
Gerrit den Braber’, de muziek is van Joop Stokkermans en het arrangement van ‘Bert Paige’.
Het orgelspel op deze onverwachte hit is van de kerkorganist ‘Feike Asma’, gespeeld op het Garrels-orgel van de Grote Kerk van Maassluis.
De trompetsolo is van ‘Jan Marinus’ en de plaatopname en bediening van de registers zijn door Harry van Hoof en D.C. Lewis zelf verzorgd.
Lang voordat het begrip ‘reli-pop’ bestond had hij al met ‘Mijn gebed’ een religieuze hit.
In diezelfde tijd stond ‘Robert Long’ met ‘Unit Gloria’ in de hitlijsten met ‘Our Father’,
het ‘Onze Vader’.
D.C. Lewis had ook nog enkele kleinere hits met ‘Zijn testament’ en ‘Eva Magdalena’.
De zanger zong in latere jaren bij de Dance and Showband van ‘José Marcello‘.
Hij leed sinds de jaren tachtig aan de spierziekte fibromyalgie, in eerste instantie werden zijn klachten door de medici niet serieus genomen.
Hij werd een simulant genoemd, totdat in 1986 een publicatie over fibromyalgie duidelijk maakte aan welke ziekte hij leed.
De spierziekte zette definitief een streep door zijn muzikale carrière en hij overlijd dan ook op 28 april 2000 aan de gevolgen van deze ziekte.
Deze week is ‘Mijn gebed’ de Gouden terugblik in de BankShow dat op single uit werd gegeven met op de B-kant het nummer ‘De Laatste Zeven Dagen’.
Het nummer kwam op 17 januari 1970 binnen in de Nederlandse top 40 en bleef daar 16 weken in staan, de hoogste positie was de 1ste plaats.

14 gedachten over “D.C. Lewis – Mijn gebed.

  1. rietepietz

    Toevallig hoorde ik het nummer kort geleden nog op de radio. Het zit ijzersterk in elkaar. Het waren ook niet de eerste de besten die aan het nummer meegewerkt hebben, allemaal grootheden in die tijd. Het nummer “de laatste zeven dagen”is trouwens óók indrukwekkend op genomen door de jou ook genoemde groep “Unit Gloria”, van de ons veel te vroeg ontvallen Robert Long. Die later onder zijn eigen naar dan weer een loopje nam met het geloof met het nummer “jezus redt”. Het zal je niet ontgaan, ik was Robert Long liefhebber.
    https://youtu.be/MDsFuc3U9XI

  2. mizzD

    Altijd een beetje vreemd gevonden dat ie zingt dat ie niet hervormd of katholiek is en niet bidt.. en het nummer dus ‘mijn gebed’ heet en hij steeds de Heer aanroept en dus ongemerkt tot een gebed komt. Maar vond het altijd al wel mooi.. ik herken het wel, ‘k ga ook graag zomaar weleens een kerk in.. genieten van de kunst en de sfeer.. maar ik heb nooit dat ik ongemerkt aan het bidden ben.. ik geloof écht niet. 😉

  3. Nicole Orriëns

    Dit werd gespeeld bij de begrafenis van een tante van mij, en ik vond het prachtig. Ik luister er vaak naar en het staat op mijn playlist voor bij het hardlopen!

  4. John

    Ik ga het eens aan een vriend vragen die orgel speelt of hij deze artiest kent. Ik kende hem niet en ook de hit niet. Goed, ik was 4 toen dit een hit was, en toen luisterde ik nog niet bewust naar muziek.

  5. די מריו

    Mijn oudleraar was orgelspeler in de kerk die naast onze school stond. Zag ik mijn leraar toch zes dagen in de week en hij hield me in de gaten.

    Love As Always
    Dimario

Reacties zijn gesloten.