Wandelgids Kattenbroek.

Mijn eerste wandelgids over de wijk Kattenbroek kwam in 1997 uit, ter gelegenheid van de
feestelijke afsluiting van het project ‘kunst in Kattenbroek’.
De wandelgids geeft twee afzonderlijke routes, met achtergrond informatie over beeldende kunst.
Ik heb veel plezier beleeft aan de informatie in de wandelgids.
De opzet en architectuur van Kattenbroek neemt nog steeds een bijzondere plaats in binnen Amersfoort, ook al beweren sommige dat de wijk zijn mooiste tijd wel heeft gehad.
De wijk ontstond begin jaren negentig en het was voor het eerst in Nederland dat er zo’n grote stadswijk van 4650 woningen werd aangepakt zoals in Kattenbroek.
Schrijfster Trudy de Mooy heeft de twee wandelroutes uitgewerkt in de nieuwe ‘Wandelgids Kattenbroek een wereldberoemde wijk – gebouwd op dromen’.
Daarin zijn ook de kunstwerken te zien, ik heb al wat nieuwe informatie gevonden.
Het boekje wordt uitgegeven door de Stichting Flehite Publicaties, die is gelieerd aan de Oudheidkundige Vereniging Flehite (OVF) .
Ben je geïnteresseerd kun je de wandelgids bij “Stichting Flehite Publicaties” bestellen.


Wandelgids Kattenbroek Amersfoort.

Wandelgids wijk Kattenbroek uit in 1997.

Deze wandelgids bevatten ook acht kunstbriefkaarten.

De nieuwe wandelgids.

14 gedachten over “Wandelgids Kattenbroek.

  1. Renesmurf

    Altijd leuk, een wandelgids, alhoewel het tegenwoordig steeds meer met apps gaat. Altijd fijn om wat meer te weten over de plek waar je bent.

  2. mizzD

    Natuurlijk best mooi en interessant, maar als ik weer es naar Amersfoort kom , ga ik toch liever naar het oude centrum.. dat vind ik nét wat mooier en interessanter. 🙂

  3. Lies

    Wellicht een goede gids, Hans, maar eenmaal ter plekke zou jij een betere zijn, een echte!
    Lie(f)s.

  4. Karel

    mogge Hans
    voor liefhebbers van bouwstijlen en kunst vast wel de moeite waard , ik deed ff googlen en las een leuk verhaal , een inwoner van Amersfoort kreeg bezoek uit Australië en zei die hebben dan veel oude binnensteden van Europa gezien , ik laat hen wat anders zien , en zo geschiede
    ‘In Holland they have Vinex-wijken which were actually designed with an idea about the dreaming and travelling human. Crazy Dutch.’ 😁

    geniet de dag

  5. John

    Ik dacht eerst dat jij de gids geschreven had. Je eerste zin zette me even op het verkeerde been. Het is te ver voor me om er interesse in te hebben de gids te bestellen. Het is meer interessant voor mensen in de buurt en toeristen denk ik.

Reacties zijn gesloten.