World Ocean Day.

Het is vandaag World Ocean Day.
Het onderwerp is: getijden veranderen.
De oceaan beslaat het grootste deel van de aarde, maar slechts een klein deel van het water is onderzocht.
Ondanks de totale afhankelijkheid van de mensheid, en vergeleken met wat ons bezighoud, krijgt de oceaan slechts een fragment van onze aandacht en middelen terug.
Maar de getijden veranderen en World Ocean Day van de Verenigde Naties zal dit jaar in het
teken staan van Planet Ocean: Tides are Changing.
Dat kunnen we toch samen voor elkaar krijgen?


Announcing UN World Oceans Day 2023: Planet Ocean

13 gedachten over “World Ocean Day.

 1. rietepietz

  Zo heel veel weet ik er niet niet vanaf en ik heb geen idee óf we zelf wel iets kunnen doen. Het water is altijd in beweging geweest. In ieder geval ga ik, zoals ik m’n leven lang al doe, zuinig om met alles dat de aarde te bieden heeft. Zo heb ik het vroeger geleerd en heb nooit een reden gezien om te gaan verkwisten.

 2. Melodyk

  Ik pakte mijn laptop omdat ik ook iets wilde doen voor Wereld-Oceanen-Dag en toen zag ik in een oogopslag in mijn lijstje al iets staan… met jouw naam erbij… MOoi, dan hoef ik dat niet meer te doen 😉
  Ik had al ander ook zdieren=nieuws te melden…
  Leuk zo samenwerken zonder vooropgezet plan 😉

 3. mizzD

  De reden dat er zoveel naar de ruimte gekeken wordt, is omdat we de boel hier al ruimschoots verpest hebben.. en we weten het. Maar als we ons ergens anders zouden kúnnen vestigen, verpesten we het daar waarschijnlijk ook weer.. het mensDOM nietwaar..!

 4. Dorien

  Goed om aandacht aan te besteden. We zijn immers the blue planet en willen dat graag blijven. Water is machtig; dat weten heel veel landen ter wereld.

 5. Robert

  Ons lichaam bestaat uit 65% uit water. We kunnen niet zonder zuiver drinkwater. We drinken en eten nu al micro plastics. De oceanen worden bevuild met plastic. We hebben maar een aarde. Laten we er zuinig op zijn. Goe artikel.

 6. Sjoerd

  Ik vrees dat net als alle milieu akkoorden om zeep worden geholpen, dat het hier ook gebeurd, beiden hangen aan elkaar.

 7. די מריו

  Water kan je laten leven en laten doden. En wij weten er nog steeds te weinig van. Onbegrijpelijk.

  Love As Always
  Dimario

 8. Karel

  mogge Hans
  ja ontelbare miljarden zijn de ruimte ingeschoten , de oceanen op ons eigen planeer kreeg ons afval 🙁
  het besef lijkt er langzaam aan te zijn ,nu opruimen die zooi

  geniet de dag

Reacties zijn gesloten.