Yes – Roundabout.

Chris Squire, de bassist en medeoprichter van de Britse popgroep Yes, is afgelopen zondag 28 juni op zevenenzestig jaar overleden.
Dat heeft de toetsenist en collega Geoffrey Downes zondag via Twitter bekendgemaakt.
De bassist maakte vorige maand bekend dat hij niet meeging op een tournee van de band omdat bij hem acute leukemie was vastgesteld.
Squire stond samen met zanger Jon Anderson aan de wieg van Yes.
De symfonische rockband, die vooral in de jaren zeventig en tachtig furore maakte maar nog steeds toerde, kende talloze bezettingen.
De groep stond bekend om zijn soms ingewikkelde harmonieën en meerstemmige, vaak hoge zang van Anderson en zware bas van Squire en de virtuositeit van de muzikanten.
De eerste single van hun vierde studio album Fragile, “Roundabout” schoot omhoog in de hitlijsten en werd sindsdien op elke Yes concert uitgevoerd.
Yes fans weten dat Squire zijn eigen opvallende bas-stijl heeft.
Bas spelers die het geluid van Chris willen imiteren kunnen beter volgend advies opvolgen: vergeet het maar.
Ten eerste is het instrument wat Chris gebruikt in de Rotosound Swing is zijn uit 1964 Rickenbacker bas met 66 snaren, die hij al sinds 1965 in bezit heeft.
Voor degenen die geen basgitaar spelen en de muziek nog steeds waarderen van Squire’s bassline in het nummer Roundabout, kunnen luisteren naar de gouden terugblik in de Bank Show.


Yes – Roundabout

9 gedachten over “Yes – Roundabout.

  1. John

    Ik heb heel wat langspeelplaten van Yes. Ik vind de soms ook drukke muziek heerlijk om af en toe naar te luisteren. Van Wakeman en Anderson heb ik ook heel wat werk staan. Het zijn eigenlijk gewoon briljante muzikanten.

  2. Leidse Glibber

    En alweer een muzikaale icoon van het podium verdwenen. Pff het wordt stil met iconen. Heb Yes ooit nog eens gezien in Amsterdam en heb er nog steeds goede herinneringen aan.

Reacties zijn gesloten.